Lextasys

Engem nem megérteni, bennem hinni kell!

BLOG UJRATÖLTÉS

No title

Lex Icon blog

Ask.fm - Játszd azt, hogy vagy valaki...

2012.12.11. 17:55 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!

Lassan közeleg az év vége, viszont kezd megint porosodni a posztok helye, és témák meg dögivel vannak, csak sajnos az alkotáshoz nincs mindig külön erre készenlétben 24 órám. Épp ezért , még Karácsony előtt, gondoltam vések egy témát amit jól megrágok azt kiköpök. Témának most kivételesen valami aktuálist szemeltem ki, (még) ez pedig az Ask.fm oldal. 

Aki napra kész Facebook felhasználó, annak biztos nem idegen a dolog, SŐT minimálisan is, de biztos képben van, azzal kapcsolatban, hogy mi is ez. Igazából , úgy Október vége környékén kezdtem felfigyelni erre az oldalra. Nem nyújt sok opciót, viszont azt a kicsit , erőszeretettel merítik ki a fiatalok. Kérdezz válaszolok, a legkényelmesebb módon. Amióta próbálom figyelemmel követni az eseményeket, még egy ember sem tudott racionális érveket felhozni mellette, hogy ez miért is jó? Illetve a nagyobb kérdés, az ,hogy MIRE? Egy kommunikáció alapjait foglalja magában, és ebből lett most trend. Egyik kasztot sem értem. Aki kérdez, és aki válaszol. 

Akik regisztráltak , azok mégis milyen céllal tették? Túl sok szabad idő? Egy olyan világban, ahol számtalan dolog létezik arra, hogy elfoglaljuk magunkat. Esetleg törődésre vágynánk? Ki akarnád próbálni milyen az, hogy ott abban a pillanatban, tényleg veled foglalkoznak? Mert azt hiszed, ezzel több leszel, mert villám kérdések áldozatai leszel? Igazából nem tudom, néha melyik a viccesebb, ahol még egész komoly dolgokat fejtenek ki egy kérdés hatására, vagy akik tényleg csak baromkodnak ezzel. Mondjuk ezt kihasználva, trollkodásra jó ez az egész. Miért is?

Mert mind ez Anonymként is megtehető....

De ennek ellenére tudjuk nagyon jól, hogy a kérdések 99%-ban azoktól jön, akik ismernek minket. De ezek szerint , mégsem. Ezt mi a picsáért nem lehet megtenni Facebook-on? Mivel lesz másabb, ha az Ask.fm-en érdeklődünk? SŐT, mostanság azt vettem észre, hogy sokan verik az asztalt, hogy névvel együtt várják a kérdéseket. Alsó hangon ilyenkor kell elküldeni azt a személyt melegebb éghajlatra. Ha már veszi az idiótája azt a fáradságot, és fel vállalja az Anonym kérdéseket tömkelegét, akkor ezek után miért is kér olyat, hogy a nevét is oda biggyessze majd a kedves érdeklődő? Aki szereti a tüzet, az szagolja a füstjét is,szokták mondani. Ennyi erővel, maradhatna mindenki a Facebook-on, ott még a születési dátumot is látni fogod. Tehát pillanatok alatt , máris értelmét vesztette oldalként könyvelhető el. Vagy mindenki lemaradt a lényegről. Volt rá példa, belém bújt a kis ördög, csak úgy találomra tabu témákat feszegettem....mit ad isten, nem jött válasz. Ha minden igaz, a kérdésem törlése került. Tehát ezek szerint, itt is ugyan úgy el lehet kapni a grabancát egy két embernek. Ha már névtelenül megy az egész, akkor meg mit foglalkozunk azzal, hogy ki milyen jellegű kérdést vet fel? 

Lényegében megint arról szól, hogy olyan kérdést várunk , amit hallani akarunk, mert egy kollektív társalgás keretein belül erre nem fog sorra kerülni.

Kinek van haszna ebből? Olyan beszari alakoknak, akik szeretnének turkálni mások életében, a lehető leglustább módon és sunyin. Durvábban mint a Facebook-on. Mivel nehezen vezethető vissza a célszemély, egy adott kérdésből, ezért lehet olyan infókat is kiadunk másoknak, amihez természetesen semmi közük vagy mit ad isten, egyszer majd felhasználják ellened. Ez az Ask.fm kb annak állít be, ami nem vagy (lehet gondolni sztárra, akárkire ) ezzel hamis illúziókat kelt azzal kapcsolatban, mintha lennék valaki, és várod az interjúféle villám kérdéseket, mert lényegében ki a faszom faggatna téged civilként? Ask.fm helyett Last.fm <3

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lexicon.blog.hu/api/trackback/id/tr894960107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása