Lextasys

Engem nem megérteni, bennem hinni kell!

BLOG UJRATÖLTÉS

No title

Lex Icon blog

Életem TOP 14 (+3) - Szomorúság, depressziót tápláló zenéi

2014.09.14. 22:14 :: Lexicon

 Hűű, de rég volt blogolás.....Nincs miről írjak. Na, jó, semmi ötletem sem volt. Meg aztán kicsit túladtam a filozófikus oldalamon, bár vannak témák kidolgozva, csak közzé kéne tenni. De ez egy másik történet. Olyan indíttatásból pedig, hogy "kéne" , olyat biztos nem teszek. Egyszerűen, nem tudok miről. És ami nem ihlet alapján jön, azt nem erőltetem. Csak úgy leülni, megfogni egy témát, és kivesézni azt. Az nekem nem megy. Viszont most eszembe jutott, hogy valami másba is belekezdhetek. Egy TOP XX sorozatba. Sokaknak az életükben vannak olyan dolgok, amiket rangsorba állítanak. Én most próbáltam összegyűjteni, egy csokorra szedni,  az elmúlt évek dalait, amik megérintettek, mikor érzelmileg mély ponton éreztem magam. Igazából ilyen dalokból , tengert lehet ereszteni, épp ezért csak olyanokat gyűjtöttem össze, amik egyszer "replay" módban játszódtak le, mert annyira tudtam azonosulni a dallal. Nem is tépem tovább a pofám....

FIGYELEM! A lista , nem univerzális érzések alapján készült, amennyiben úgy érzed, van ennél sokkal mélybe hatóbb dal, ami alatt akár Te ereket is vágnál, akkor légy szíves tartsd meg magadnak. Ember maga válogatja, meg , hogy miben látja meg azt a bizonyost. Ízlés kérdésében, nincs értelme vitatkozni. 

Több dalszerzőről is olvastam, hogy vannak akik szándékosan nem kívánják kommentálni a saját szerzeményeiket, mert jobb szeretik , ha a hallgatóság fejti meg azokat. 

 Nosza! Jöhet a lista helyenként értelmezéssel, magyarázatokkal, Sajnos sok helyen én sem találok fogást egy dalon, vagy éppenséggel, nem látok át a mondanivalón, de attól függetlenül maga a dal felépítése, van olyan szomorú , hogy itt legyen , ezen a listán.

14. Three Days Grace - Pain

Az első ilyen dal a Three Days Grace-től a Pain. Nem túl , komor, inkább szomorú, és inkább csak a száraz tényekkel állítja szemben a hallgatót. Gyakorta' az érzéseinkről szól, ami mellé mindig fog járni fájdalom. Az éremnek az egyik oldala, mindig a fájdalom lesz. A dalszövegben elhangzik egy mondat, " 'Cause I'd rather feel pain than nothing at all " Inkább érzek fájdalmat, mint ürességet. [Semmit]. És a lényeg itt van,  ha kell bevállalja az ember, a csalódásokat, a rosszat, mint hogy, egy kővel éljen a szíve helyett. Sokakat megszólít szerintem ez a dal. A dallama természetesen fülbemászó. 

13. Dope - With Or Without You

A következő banda a köztudott terrorista ellenes, és ízig vérig militarista ellenes amerikai  Dope. Kicsit alul értékeltnek tűnnek nekem. Sok zseniális dalt írt Edsel Dope, de szerintem sokak csak a DIE MF DIE-t vagy a Debonaire-t ismerik. Holott a legjobb albumjukról [LIFE] , szerintem kimagasló a "Veled vagy Nélküled" c. dal. 

A dal egy szerettünk elengedéséről szól, akit a legjobb értelmezéseim szerint a börtönbe találjuk meg hátra lévő életében. Eleinte azt hittem ,hogy a bátyjáról írta a dalt, mivel elhagyta a bandát, viszont ő szabad lábon van, és producerként dolgozik. Aztán bele ástam magam a dalszövegébe, és rájöttem, hogy a második értelmezés a helyes, amennyiben egy szerettünk kerül a rács mögé. Érdekes, hogy mind a két fél személyében megszólal a dal. Közönység, megbocsájtás, továbblépés. Ebben a három szóban tudnám összefoglalni ezt a nótát. Csak , hogy ki emeljek pár gondolatot. 

"I catch my life and lost my ID 
Well apathy is all I see "

Kereste a helyét az életben, de végül a személyiségét is elvesztette , ahol csak a közöny fogadta

You are all I've got inside me 
Well I don't need to be engaged
Well I just need to rearrange

Egy másik személy emlékeire céloz , mikor őt tekinti a mindennének, hisz a cellán belül már csak ő maradt neki.
Továbbá viszont, nem vár tőle semmilyen sajnálatot, vagy részvétet, vagy hogy fogadja el a helyzetet.... hisz ezt magában kell tisztáznia. Az ő élete. 

A refrén nyíltan megfogalmazza, mind azt ami ezek után történhet. Nem láthatják egymást, és többet nem lehet ott mögötte támaszként, mind azok után amin keresztül mentek. A lágy refrént kísérő kis billentyű játék , egyszerűen zseniális (!).

Well I can't see you anymore and I can't be right out the door 
Well after all that we've been through
Well I can't be with or without you

Van még itt egy szellemes hasonlat, miszerint mindig is híres akart lenni az illető, csak nem úgy ahogy ő azt elképzelte.

You finally made it on TV 
It's not the way you hoped it'd be 

Ez mondjuk John Wayne Gacy-t juttatja eszembe.

12. Thousand Foot Krutch - The Part That Hurts the Most (Is Me)

Nem vagyok oda kifejezetten ezért a kanadai csapatért, hiszen csak egy albumjukat szeretem. De azt eszméletlenül! Nehéz kicsit megközelíteni az ilyen kanadai keresztény rock zenék témáját, mivel többnyire két értelműek. De hát pont azért vagyok itt, azért hallgatom ezt a dalt, azért is szerettem bele, hogy leszűrjem magamnak belőle a mondani valót. Kicsit a fiú , lány barátságáról szól, hogy miként is mehet tönkre. Az érdekes dolog az, hogy a dal szerint működik, viszont a srác mikor kezd többet érezni, akkor szinte el akarja magától lőkni a lányt, mert tudja, hogy akkor a már meglévő viszonyuk megromlik. És ez sajnos tényleg igaz. A dalból egyszerűen áramlik a kétségbe esés, a folyamatos tempó. Energikus dal. 

Olyan csapda ez, hogy inkább nem kértél volna belőle ,ha tudod, hogy ez lesz. Ha a társaságában maradsz, az csak szar lesz, mert többet fogsz érezni. Ha őszinte leszel, akkor is baszhatod. A refrén tömören önmagába foglalja ezt a jelenséget. Viszont nem tud dönteni, hogy emiatt most akkor ki is hibáztatható? Leginkább én, leginkább te

The part that hurts the most, is me
The most, is You

A dal vége fele erőszakos lesz, dühös. Üvöltve szabadulnak fel az érzések, amiről nem szeretne beszélni, szeretné el felejteni, maga mögött hagyni, de ehelyett újra sikerül szembe találnia magát a szituval. Pedig csak tudtára szeretmé adni , hogy senki mást nem tudna úgy szeretni mint őt.

 I hate talkin' about it
Tried to lose it
But instead I found it
I just want You to know
I couldn't love anyone more...

Majd mikor úgy érezzünk nem bírjuk cérnával , ki akarunk tálalni, akkor a dal egy hátra arcot üvölt.

No! Stay away from me
Get up! I'm tryin' to walk away

Egyébként bátran borítékolható az egész CD , nagyon jó tartalommal bír. Ajánlom mindenkinek aki, egy kisebb depresszió után próbál menekülést találni. Ez az anyag, kárpótolni fog. Hallójáratoknak találták ki ezt a korongot. A vokalista-gitáros-billentyűs, Trevor McNevan nyilatkozata szerint a lemez ötletét az a tény adta, hogy minden ember rejteget valamit. Maszkot viselnek, "maszkolják" az életüket is, rejtegetik az érzelmeket, a frusztrációt. A dalok különböző szituációkkal foglalkoznak, egy részük arról szól, hogy bizonyos helyzetekben hogyan találhat reményt vagy kiutat az ember 

11. Ill Nino - Death Wants More

Az Ill Nino sokak szemébe már lerágott csont lehet, viszont a 2012-es Epidemia albumjukkal bebizonyították, hogy képesek talpon maradni a latin metáljukkal. 2003 óta követem őket figyelemmel, talán egyedül az Enigma albumjuk hagyott bennem csalódást. Cristian Machado témái könnyedén megszólítják az embert. A dalban szerepet játszik a felsőbb és az alsó körök szembe állítása, kéz kezet mos alapon.

10. Bullet For My Valentine - Watching Us Die Tonight

 A Bulletet vagy szeretik az emberek vagy nem. Megkerülni nem lehet, illetve nincs köztes állapot. A Poison c. albumjuk rengeteg jó slágert termelt ki a fiataloknak, sok kapcsolat problémák himnuszával van megáldva. Szívem szerint onnét ragadtam volna ki egy dalt, de aztán rájöttem, hogy a Scream Iam Fire album Deluxe kiadása is tartogat bizony kedves meglepetést. Noha olyan kedves nem volt, mert ez a szám, 2012 Áprilisában jó párszor megríkatott. A dalt szerintem nem oly' nehéz megfejteni. Egy párkapcsolat haldoklásáról szól , aminek a középpontjában egy megcsalás áll. Ettől függetlenül a dalszövegben a hősünk, mindent megtett amit csak tudott, de végül belefárad az egészbe, mert úgy érzi igazából már csak ő küzd ezért a szerelemért. 

 09. Dope Stars Inc. - Just The Same For You

 Következő helyen az olasz Dope Stars Inc. Nincs túl bonyolítva a zenei struktúra , amit Victor Love írt. De valahogy még is fülbemászó, lehangoló, ugyan akkor szép. A dalszöveg nem szorul nagyon magyarázatra se. A végtelen oda adás valaki iránt. Egy egyszerű kis üzenet , egy személynek. 

 08. Mind:|:Shredder - Till I Get You

 Sajnos erről a dalról nem tudok mit mondani, mivel a dalszövege nincs fenn az interneten. Hallás alapján , meg csak pár mondatot tudok lenyesni. Ettől függetlenül, nagyon szép dal, és a címe, talán mindent elmond. 

 07. Biomekkanik - Pitch Black Ocean

Fogalmam sincs, hogy miként akadtam erre a kis synthpop svéd bandára. De nem bántam meg. A 2009-es State Of Perfection albumjuk, telitalálat!  A dalszöveget olvasva először , meg voltam róla győződve, hogy ez a Titanic ominózus jelenetét akarja , megzenésíteni. Aztán rájöttem, hogy itt egy fajta metafóráról van szó. "Mikor a remény szerte foszlik". A dalt hallgatva, olyan helyzetet teremt magunk elé, akiben naivan megbízunk, de tudjuk, hogy nincs értelme. Ámítás az egész. A refrénnel könnyen lehet azonosulni

And you're breaking up again
And your signal is getting weaker every day
A thousand miles of pitch black ocean
I see your light but its fading away

Egy nap megígér nekünk valamit egy személy. Eljön a pont mikor rájövünk, vagy legalább is sejtjük, hogy ebből semmi sem lesz, még távolról sem. Vannak persze, pozitív jelzések, de ezek napról napra csak gyengülnek. Nem marad más a két ember közt csak egy korom fekete óceán, az éjszaka közepén. Persze kapunk vissza jelzést, ez tudjuk , hogy ezzel csak magunkat akarjuk nyugtatni. 

 06. Mushroomhead - Nowhere To Go

Sosem voltam oda a Mushroomhead-ért, pedig már évek óta ismerem őket. Egyszerűen minden dalból ki spórolják azt az agressziót, amit a maszkjaik sugallnak. Mondjuk , lehet én közelítem meg őket rosszul. Nem azt a gyors fém zenét tolják amit általában elvárna az ember. Legtöbb dal, közép tempós. De ez nem feltétlen rossz. Főleg ennél a dalnál. Jeff és J-man felváltott vokálja, egyszerűen zseniális. Sok elképzelés van a dalról, hogy mit is takarhat...

Talán a mindennapjainkról. Felébredsz, és a napod mindig ugyan olyan forgató könyv alapján megy , újra és újra. Egy himnusz a megpróbáltatásról, habár minden nap egy új nap , de ettől függetlenül a te napod egy és ugyan az, mint az eddigiek, és ez ellen nem nagyon tehetsz semmit. Próbálsz változtatni rajta, de nem megy. Az egész életed gátlásokban éled, csak azért  hogy a körültedd lévőket boldoggá tedd,

 J-mann hangja erőteljesen suttogja ezt a füledbe, csak azért ,ha netán elfelednéd, mi is történik ekkor veled....

Love destroyed this body figureheads and lies
Have I survived

A dal piszkosul elvan találva, abban a formában, ha csak arra gondolok, mikor kora reggel megyek valahova és az égbolt szinte narancssárga a felkelő naptól, de ez a dal már is ott van a fejemben.

Interneten keresgélve találtam egy kommentet, ami egy Mushroomhead fantól származik, amiben azt fejti ki, hogy  egy MH koncert közepén J-mann kitálalt, hogy írtak egy dalt, amire lehet lassúzni, és megkérték a koncerten lévő tagokat, hogy ragadjon meg mindenki maga mellé még valakit. Majd elkezdték játszani ezt a dalt. :)

05. Deathstars - Trinity Fields

Van ám itt Deathstars is. De őszinte leszek! Fingom sincs miről szól a dal. A Deathstars dalszövegeiben általában mély utalások vannak. De ha nagyon megerőltetem, magam akkor azt mondanám, hogy a téma amit boncolgat, az az, hogy ne kövesd vakon a hatóság szavait, mely jelen esetben itt az egyházat jelképezi. 

Van egy mondat ami tisztán átlátható, még pedig a 

So leave the fields and join the insects
Join the lord of flies

Egyértelmű felszólítás, hogy fordítsunk hátat az úrnak, és csatlakozzunk a gonoszhoz.  Ugyan akkor nem értem, hogy miért akar egy hamis istentől, egy másikhoz fordulni?....Na nem is megyek bele, mert összetett dalszöveg ez. Egyébként ezzel a dallal érdekes a kapcsolatom. Sose hallgattam, leszámítva a többi számot. De 2008 nyarán, egyik álmomban benne volt ez a dal, és egy fekete pulcsis szőke hajú lány. Akkora nyomott hagyott bennem, hogy még az nap reggel úgy éreztem meg kell hallgassam ezt a számot. Azóta kísért az az emlék.

 04. Celldweller - Venus

Igazából , ez a dal helyett, egy másik jött volna. De aztán az utolsó pillanatban rájöttem, hogy a benne hallható 3 sor , valahogy sokkal több , mint aminek látszik. Ez egy ambient instrumental dal, 3:04-től hallatszik a következő kis monológ 

Silent lips
Molten eyes
On her face, her beauty shines

Ez a három sor , úgy jelenik meg előttem, mint egy lány aki épp a könnyeivel küszködve csókol meg egy srácot. Ajkait gyakorlatilag csak így lehet el hallgatni valakinek, az olvadt szemek, egyértelműen a síró szemekre utal, ami végig megy az arcán, de a szépségét valahogy ez adja meg az egésznek. 

03. Dead By April - Cause I Need You

A mai modern post hardcore és fém zenének a Backstreet Boys-ai. Így tartják őket számon. Ennek a svéd csapatnak a célközönségei , úgy szint a fiatalok. Daljaik emberi és pár kapcsolatokról szólnak, így nehéz volt a döntésem ezzel kapcsolatban. Nagyon sok jó zenét szereztek. De talán az új albumjuk utolsó nótája visz mindent. 
Van akit szerettünk , és most nincs velünk. De ahogy telnek a napok csak rájövünk , hogy mégis szükségünk van rá , mert nem tudunk nélküle élni. Igazából ha tehetné vissza csinálná az egészet.

Elő jönnek az "élet nem ér semmit nélküle" érzelmek is , ugyan akkor ott van a fülünkben a kis hang, hogy tudjuk nagyon jól, hogy meg van rá minden esély, hogy ez akár rosszabbul is elsülhet.

Late When we regret it's a pain with no mercy
Think that I'd rather be dead then live a life so empty
Now people ask me saying "don't you know about karma"
I know what they mean, I know what they mean but...

Zandro a dal vége felé csak ismétli azt az egy mondatot, ami nagy valószínűséggel arra utal, hogy ha bár többé nem találták rá egymásra, épp ezért legalább a közös emlékekért hálás. 

Thank you for the memories

Majd Stoffe szájából is elhangzik ez az egy mondat, hatalmas sikítással. Ezzel megpecsételve azt a fájdalmat, ami ilyenkor szokott lenni. Zseniális szám. 

02 Scandroid - Empty Streets

 Nehéz írni egy olyan dalról bármit is, ami egy forgató könyv alapján van felépítve. Igazából aki ismeri a Scandroid-ot annak nem kell bemutatni. Egy fiktív duo párosnak Red és Raven útjainak elválásáról szól. De bátran magára veheti bárki, akinek az életéből kilépett egy fontos személy. 

01 Neurotech - A New Tommorrow

És íme! Ezt a projectet, egyetlen személy, Wulf vezeti. Ebbe a szlovén fazonba , annyi kreativitás szorult, hogy számomra sokkal többet érnek a dalai, mint amiket a nyugat valaha kitermelt. A legérdekesebb, hogy eltökélte, hogy mindezt hobbiból teszi, és nem köt szerződést egy lemez kiadóval sem, mert azzal oda a függetlensége. Ez tiszteletre méltó. Az összes cd-je ingyen beszerezhető a bandcamp oldaláról. Persze, utalhatsz összeget ezzel kifejezve háládat, de nem kötelező. A Neurotech-ről érdemes tudni, hogy az összes daljában hallható egy hideg, fagyott atmoszféra, ugyan akkor még sem fut össze egy szám sem. Tehát elég erősen különböznek egymástól, és ez hihetetlen. Viszont ez a dal áll hozzám a legközelebb, mind mondanivaló és felépítés szempontjából. Találgatások helyett, volt szerencsém egyenest őt megkérdezni a dal háttér történetéről. Elmondása szerint, a múltunk kizárólag olyannyira fontos, mint amennyire szeretnénk ,hogy legyen. Minden nap, egy új nap. Ne álljunk egy helyben, hanem igen is nézzünk szembe az ismeretlennel. 

Személy szerint világ életemben, őriztem a múltamat, és nagyon nagyon nehezen engedtem el. Mind ezidáig , olyan pesszimista képpel éltem, hogy ami a múltban volt, az mintha jobb lett volna, és a jövő csak is rosszat hozhat. Egyszerűen nem mindig szeretném ,hogy a dolgok változzanak. De aztán rádöbbentem, hogy a jövő is egyszer elmúlik, és ez a nézet kezdődik előlről. Tehát nem feltétlenül kell félnünk a holnaptól, hisz sosem tudhatjuk, hogy mit hoz.

Where do we go tomorrow ? 
The road is a stranger now, where do we go tomorrow ? 
The road is a stranger now, where do we go ? 
Where do we go ? 

Ennyi lettem volna , köszönöm akik elolvasták! Egyébként van még három dal azt hiszem, aminek itt kéne lennie, de ezeket nem sikerült megfejtenem a mai napig, viszont valahol gyönyörűek még is....

 

 


 

Szólj hozzá!

Az elmúlás

2013.06.17. 22:28 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!

Ez a téma közkedvelt, és sok helyen találni róla írást, de az a szép az emberekében, hogy mindenki másképp kezeli a dolgokat, másképp könyveli el magában, és eddig egy egészen új vetületét mutathatja be.  Kivel ne fordult volna elő, az-az érzés, hogy úgy érezte napok, hetek, hónapok tűntek el az életéből?  Mintha csak elbambult volna hosszasan az ember és azon kapja magát „Ó bakker, már ilyen későre jár?”. Én speciel erre akkor szoktam rádöbbeni, mikor úgy érzem, hogy egy külső hatás, megfogja a jelenlegi énemet, majd visszahajítja azt egy régebbi dátumra. Nevezhetjük ezt egy belső időgépnek is, hisz nincs rajtunk kívül más, aki jobban vissza tudna eszmélni a már vele megtörtént dolgokra.

Annak idején megfogadtam, hogy megpróbálom elkapni és élvezni azokat a pillanatokat, amiket a jelenben éppen át élek, még ha nem is érdemes, de éppenséggel van miért. De mostanra rájöttem, hogy ez egy bazi nagy szélmalomharc. A jelen pillanatában úgy se fogjuk értékelni azt ami, adatik nekünk, legyen az bármi. Akkor érezzük valaminek az értékét, mikor már nem vagyunk birtokában. Majd az idő elteltével, jövünk rá, hogy minden csak romlani fog, mintha a lépcsőnek egy lefele vezető szakasza lenne, ahol mi csak lejjebb kerülhetünk, és a mögöttünk hagyott lépcsőfokokra már nem térhetnénk vissza. Naná, hogy a magunk mögött hagyott lépés, biztonságosabbnak tűnik. Később persze, a most rossznak vélt dolog, a távoli jövőben, ismét jóra fog fordulni. Érdekes körforgás, ki érti ezt?

tumblr_mn20o2IoHs1sn1wp1o1_400.gif

Szólj hozzá!

Címkék: jövő múlt elmúlás 2013 !eszmefuttatás!

Ask.fm - Játszd azt, hogy vagy valaki...

2012.12.11. 17:55 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!

Lassan közeleg az év vége, viszont kezd megint porosodni a posztok helye, és témák meg dögivel vannak, csak sajnos az alkotáshoz nincs mindig külön erre készenlétben 24 órám. Épp ezért , még Karácsony előtt, gondoltam vések egy témát amit jól megrágok azt kiköpök. Témának most kivételesen valami aktuálist szemeltem ki, (még) ez pedig az Ask.fm oldal. 

Aki napra kész Facebook felhasználó, annak biztos nem idegen a dolog, SŐT minimálisan is, de biztos képben van, azzal kapcsolatban, hogy mi is ez. Igazából , úgy Október vége környékén kezdtem felfigyelni erre az oldalra. Nem nyújt sok opciót, viszont azt a kicsit , erőszeretettel merítik ki a fiatalok. Kérdezz válaszolok, a legkényelmesebb módon. Amióta próbálom figyelemmel követni az eseményeket, még egy ember sem tudott racionális érveket felhozni mellette, hogy ez miért is jó? Illetve a nagyobb kérdés, az ,hogy MIRE? Egy kommunikáció alapjait foglalja magában, és ebből lett most trend. Egyik kasztot sem értem. Aki kérdez, és aki válaszol. 

Akik regisztráltak , azok mégis milyen céllal tették? Túl sok szabad idő? Egy olyan világban, ahol számtalan dolog létezik arra, hogy elfoglaljuk magunkat. Esetleg törődésre vágynánk? Ki akarnád próbálni milyen az, hogy ott abban a pillanatban, tényleg veled foglalkoznak? Mert azt hiszed, ezzel több leszel, mert villám kérdések áldozatai leszel? Igazából nem tudom, néha melyik a viccesebb, ahol még egész komoly dolgokat fejtenek ki egy kérdés hatására, vagy akik tényleg csak baromkodnak ezzel. Mondjuk ezt kihasználva, trollkodásra jó ez az egész. Miért is?

Mert mind ez Anonymként is megtehető....

De ennek ellenére tudjuk nagyon jól, hogy a kérdések 99%-ban azoktól jön, akik ismernek minket. De ezek szerint , mégsem. Ezt mi a picsáért nem lehet megtenni Facebook-on? Mivel lesz másabb, ha az Ask.fm-en érdeklődünk? SŐT, mostanság azt vettem észre, hogy sokan verik az asztalt, hogy névvel együtt várják a kérdéseket. Alsó hangon ilyenkor kell elküldeni azt a személyt melegebb éghajlatra. Ha már veszi az idiótája azt a fáradságot, és fel vállalja az Anonym kérdéseket tömkelegét, akkor ezek után miért is kér olyat, hogy a nevét is oda biggyessze majd a kedves érdeklődő? Aki szereti a tüzet, az szagolja a füstjét is,szokták mondani. Ennyi erővel, maradhatna mindenki a Facebook-on, ott még a születési dátumot is látni fogod. Tehát pillanatok alatt , máris értelmét vesztette oldalként könyvelhető el. Vagy mindenki lemaradt a lényegről. Volt rá példa, belém bújt a kis ördög, csak úgy találomra tabu témákat feszegettem....mit ad isten, nem jött válasz. Ha minden igaz, a kérdésem törlése került. Tehát ezek szerint, itt is ugyan úgy el lehet kapni a grabancát egy két embernek. Ha már névtelenül megy az egész, akkor meg mit foglalkozunk azzal, hogy ki milyen jellegű kérdést vet fel? 

Lényegében megint arról szól, hogy olyan kérdést várunk , amit hallani akarunk, mert egy kollektív társalgás keretein belül erre nem fog sorra kerülni.

Kinek van haszna ebből? Olyan beszari alakoknak, akik szeretnének turkálni mások életében, a lehető leglustább módon és sunyin. Durvábban mint a Facebook-on. Mivel nehezen vezethető vissza a célszemély, egy adott kérdésből, ezért lehet olyan infókat is kiadunk másoknak, amihez természetesen semmi közük vagy mit ad isten, egyszer majd felhasználják ellened. Ez az Ask.fm kb annak állít be, ami nem vagy (lehet gondolni sztárra, akárkire ) ezzel hamis illúziókat kelt azzal kapcsolatban, mintha lennék valaki, és várod az interjúféle villám kérdéseket, mert lényegében ki a faszom faggatna téged civilként? Ask.fm helyett Last.fm <3

Szólj hozzá!

Így éltem meg a Bajákit

2012.08.09. 22:18 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!

Ha ennek a szövegnek a sorait olvasod, akkor az azt jelenti, hogy sikeres érettségit tettem a Csepel Sziget Műszaki Szakközépiskolában. A nagy betűs életbe való belépéshez szükséges utolsó megmérettetés, az érettségi volt. Ezzel az írással szeretném demonstrálni és éreztetni azt, hogy mi is volt nekem az itt eltöltött 4 év. Ezt szeretném hátra hagyni, azoknak a volt tanároknak, kiváltképp az osztályfőnöknek, és mindazoknak a pedagógusoknak, akik valamilyen szinten is, de hozzá járultak ahhoz, hogy idáig eljussak. Továbbá az eljövendő nemzedéknek legyen ez egy üzenet, hogy csupán önerőből, mennyi pozitív élményt lehet szerezni, és rajtunk múlik, hogy milyen környezetet építünk fel magunk körül. Egy diák, ahova vágyakozva lép be, örömmel tölti azokat az ott lévő pillanatokat, és miután elhagyja az iskolát, csak egyet akarjon; hogy visszajöhessen.

532209_357202150984992_1783831309_n.jpg

Azt mondják, hogy a középiskolai emlékek megmaradnak. Hogy valamilyen szinten mindenkiben él egy kialakított kép a mai napig, és élni is fog. Vannak, akik szívesen emlékeznek, vannak, akik kevésbé. Nos, én jómagamat, az első csoportba sorolnám. Még, ha voltak is rossz benyomásaim, és emlékeim, én utólag mosolyogva tekintek vissza rájuk. Voltam egyaránt rossz \ meggondolatlan dolgokért is felelős. Mindannyian tettünk már rossz dolgokat, de attól még nem leszünk rossz emberek. Továbbá, ha megkérdeznék, hogy megbántam-e bármit is? A válaszom: nem. Mert így nem lesz okom eljátszani olyas fajta gondolattokkal, hogy „Mi lett volna ha?". Jó iskola az élet, csak magas a tandíj, saját kárán tanul az ember. Néha azt hiszem, azért élünk át dolgokat, hogy elmondhassuk, hogy megtörtént, hogy nem mással történt meg, hanem velem. Néha azért élünk, hogy rácáfoljunk az esélyekre... ugyanabban a világban élek, mint mindenki más, csak én többet láttam belőle. Számomra ez a 4 év sokkal több volt annál, mint, hogy elsajátítom a tudást, majd a legközelebbi utam hazafele vezet. A tanulás, mint cél az csak másodlagos volt. Ami igazán vonzott, az a már megteremtett légkör. Amiért jó volt bejönni, és itt lenni.

Mai napig emlékszem a Gólyatáborra, ami 2008 szeptemberében volt,..hirtelen minden idegen volt körülöttem és rideg. Talán még akkoriban nem is tudtam mi történik velem. Elkezdtem a középiskolai éveimet. Új arcok, új tanárok, új légkör, egy új iskola, egy új kezdet, egy új fejezet az életemben. Még nem tudtam milyen dolgokkal fogok szembe nézni, ezért fel sem fogtam, nem is akartam felfogni mi forog körülöttem. Csak túl akartam lenni rajta. Az első napokban egyedül éreztem magam, mert itt mindenki ismeretlen volt számomra. A kommunikáció már kialakult emberekkel, de nem éreztem még ekkor sem, hogy stabil lábakon állnék. Nehezen indult minden. Ha valamit először megtapasztalhattam, az iskola révén, az, az, hogy minden kezdet nehéz. – ahogy tartja a mondás. Ahogy teltek a napok, a hetek, a hónapok, évek, kezdtem azt érezni, hogy beolvadok az iskola szerves részeibe. Az osztálytársaimat egyre jobban megkedveltem, a tanárokkal egyre jobbak voltak a kapcsolatok. Persze voltak viták konfliktusok, nézeteltérések, hibák...de úgy érezem ezeknek meg kellet történnie. Vannak dolgok az életben, amikről tudni lehet, hogy hiba, de mégsem tudod, hogy tényleg hiba-e, mert csak úgy tudod meg, hogy hiba-e, ha elköveted a hibát. És amikor visszanézel, azt mondhatod: igen, ez hiba volt! Tehát nagyobb hiba nem elkövetni a hibát, mert akkor az egész életedet leélheted úgy, hogy igazából nem tudod, hogy az hiba, vagy sem. Nem szeretek kételyek között maradni. Ezek a dolgok is épp úgy okkal történnek, ezért nem írom negatív dolgok számlájára, és így elmondhatom, hogy nem rossz szájízzel fogok elmenni innen. Persze az ellenszevet lehet táplálni és gerjeszteni, de okosabb dolog inkább elengedni. Visszatekintve minden év jól telt el. Csak vak voltam, hogy ezt abban a pillanatban észrevegyem. Van úgy, hogy rájövünk, a dolgok nem javulhatnak magától, és csak roszabb lesz, és nem becsüljük meg a jelent. Valahányszor egy új osztályt léptem át, akkor kezdtem rájönni, hogy minél keserűbb jövő elé nézek, annál szebb múltat hagyok magam mögött. Hogy mit értek ez alatt? Féltem, hogy az itt létemnek legjobb pillanatait, már előttem. Pedig nem így volt. A jövő ijesztő, de nem mehetsz vissza csak azért a múltba, mert azt már ismered. Azt hiszem ez a gondolatmenet, változtatta meg az életfilozófiámat. Ne féljünk az jövőtől, és merjünk fejest ugrani az ismeretlenbe.

Ebben az iskolában sokkal többnek éreztem magam itt, mint tanuló, pedig a látszatra nem voltam több én sem egy egyszerű átlag diáknál. Köszönhető-e ez a már általam kialakított kapcsolatoknak az iskolában? Legtöbbször a fejem teljesen máshol járt, az újonnan szerzett emlékeim mindig a múltba repítettek, az álmaim pedig a jövőbe. Ezért sok kellemes emléket tudok kapcsolni a középiskolai évekhez. Még, ha annak nem is volt köze egymáshoz. Amit sajnálok, hogy sok remek pedagógus volt, akit nem ismerhettem meg. Illetve , ha volt is ilyen, az is csak az utolsó pillanatban történt meg. 

SAM_0456.JPG
( 4 év, az 4 év...)

Azt hiszem, mindannyian úgy gondoljuk, hogy a legtöbb tanárral nem volt könnyű összecsiszolódnunk, de talán többé-kevésbé sikerült. Bizonyára sokszor haragudtunk rájuk, de szolgáljon mentségükre, hogy minden konfliktust a mi érdekünkben vállatak. Remélem megérte. Bárki bármit is mond erről az intézményről, részemről nehéz lesz itt hagyni ezt az iskolát, túlon túl a szívemhez nőtt. Rengeteg, sok emléket köszönhetek, rengeteg tapasztalatot, és, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kialakítsam azt az énemet, ami jelenleg vagyok.

34572_130178310355643_5405356_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A (Gonosz) Bohócokról...

2012.05.29. 00:46 :: Lexicon

 !Eszmefuttatás!

Kedd van, elmúlt éjfél, és közbe gondolkodom, illetve keresgélek egy videó klip után , amiben egy zöld színben domináló fény effektusokkal teli dizsi ment , egy bazi nagy kapacitású zuhanyzóban. A kulcspont viszont ott van, hogy ebben a klipben szerepelt egy bohóc, és sátáni hangon szólalt meg , azt is németül. (Lehető legjobb kombó :D) A klipet sajnos még nem találtam meg, viszont a figyelmem el is terelődött, maga a bohócra. Kezeket fel aki szereti őket. ^^ Kicsit gondolkodásba kezdtem, hogy kik is ők? Mi az eredetük? És , hogyan került a horror film vászonra, hisz paradoxon, az egész. Továbbá miért vannak bohóc fóbiás emberek? Illetve a gyerekek miért félnek tőlük? Ezekre az apró, ám kicsit nehéz kérdésekre próbáltam megkeresni a választ. 

group-of-clowns-300x281.jpg

 Maga a jelenségről: dióhéjban mindenhol megegyezik az a mende-monda, miszerint, a nevettetés az elsődleges célja, kedvenc helye a 21. században lévő a vándor cirkuszok , kiemelkedő , meghatározó alakja. Elcsíphetjük még színházakban is őket. Őszintén szólva, sose tudtam róluk sokat, és ráadásul inkább a filmek által jött át , a róla kialakított képem. Az interneten keresve se találtam sok infót eredetükről, de nem is a múltja érdekel engem , hisz az már nyilván való. Sokkal inkább ,hogy mivé formálta őt a világ?

A Bohóc, mint anti karakter

A bohócot lehet szeretni vagy utálni, de egyet semmiféle képen sem. Megkerülni. Nem lehet, nem észre venni. Manapság (a filmekben is) közkedvelt anti-karakter szerepet töltenek be, a kellő látszat meggyőződése érdekében, pedig nem erre lettek "szerződve". De talán ez benne az elrettentő. A bohóc külleme, első sorban a bizarr smink , vagy mondhatjuk "Make-Up". Tehát, már is takargat valamit, ami mögött nem tudjuk mi van, így megtévesztő lehet a természetük. A széles mosoly ami már-már inkább, egy visszataszító erőltetett vigyor. Felhőtlenül barátságos természetű, és mindig nevet, ami viszont ismételten csak megtévesztő és ezek már is lehetnek a félelem okainak közül az egyike. Belé vetett bizalom , és a vele járó kockázat. Tehát már elmondhatjuk, hogy ezeket kihasználva, megfelelő egy bizonyos negatív karakter betöltéséhez. 

Hosszabb távon, ha csapatnyi ilyen idióta körül véve a következők peregnének le az ember fejében:

"Néznek és mosolyognak, és még sokan is vannak. Még mindig néznek. Kezd kicsit aggasztó lenni a helyzet. De ők még mindig csak néznek és mosolyognak. A fenét mosolyognak....ez már inkább vigyor, mint mosoly. De még még mindig itt vannak. A helyzet kényelmetlenebb lesz, de ők még láthatólag mindig boldogok, míg az én kedvem inkább pánik szerű semmint derűs. Akármilyen lehet a kedved, az övéké meg marad olyannak amilyennek rendeltetve lett, és te ekkor már nem tudod , hogy ez a mosoly vagy inkább már vigyor, a feltétlen jó kedvnek a záloga, vagy csak egyfajta hátsó szándék van" 

tumblr_lm3l6tFFwY1qaj0yio1_500.giftumblr_ln28a84rkc1qekszro1_500.gif

Az embereknek ősi rémálma az, hogy akit ismernek, szeretnek, megbíznak benne, az másképp viselkedik, mint az megszokott tőle, ezért kedvelt téma a horrorfilmekben is. Vagy az, hogy kedvesnek, sőt, egy létező kedves személynek adja ki magát valaki, miközben gonosz.  A bohóc a nevettető. A bohóc nem lehet gonosz vagy rossz.  A bohóc nem bánt, ő kedves. És mégis: rémálmainkban gonosszá válik, emiatt a valóságban is fél(het)ünk tőle.  A rémálmok mindig azért ijesztőek, mert felborítják a világról alkotott képünket. Nincs bennük az a rend, amit a valóságban megszoktunk. A horrorfilmekből is hiányzik ez a fajta megszokott rend. És a filmek meg is változtathatják a képet a valóságról: félni a bohóctól. Ami abszurd, az a valóság? Ugye, a rend, az hiányzik, amit megszoktunk. Mert hogy nem bízhatunk senkiben, semmiben, ezt érezzük, mikor a megszokott, ismert dolgok, emberek nem úgy viselkednek, ahogy azt elvárnánk tőlük. 

Bohóc fóbia pedig létezik, más néven Kuloulrofóbia. Erről már több féle helyen találni definíciót az interneten. Lényegében annyit tesz, mint azt már írtam fentebb, hogy egész kicsi korban is a frász töri ki a bohócoktól. A bohócoktól való félelem - nem csak gonoszoktól - szintén nem túl „régi“ félelem. Az 1980-as években terjedt el a betegség, szakemberek szerint az internetnek köszönhetően. Általában a kisgyermekek félelme, mert nagyon meg tudnak ijedni egy olyan helyzettől, ahol egy ismerős arc - a festék takarásában - ismeretlenné válik. Az arc festékkel való lefedésének bármely módjára, vagyis a felismerhető arcvonások elrejtésére. De vannak akik felnőtt fejjel is , továbbra is irritálónak találják. A gyermekkori negatív élmények és a média negatív bohócképe valóban fóbiához vezethet felnőttkorban. A színes, barátságos, örökké mosolygó teremtményeket szórakoztató figuráknak tartjuk, akik ráadásul láthatóan jól tudnak a gyerekekkel bánni. Mégis van valami bennük, ami megkérdőjelezi a karakterüket: a festett arcuk gyakran negatív érzést kelt, mert olyan, mintha maszkot viselnének. Csak a maszkot letéve derülne ki, hogy milyenek is ők valójában, de mivel ott van az arcukon, az emberek inkább nem mernek bízni bennük. És mint írtam fentebb is, a bizalom elvesztését pedig más csak pár lépés választja el a félelemtől.

8.jpg

 Ahol az aranyos, piros krumpliorr halotti maszkkal, őrültre festett szemekkel, véres szájjal és a lehető legbizarrabb hajzattal egészül ki, és ekkor még csak az arcnál tartunk. A korábban még emberi alak esetlenségében tántorgó torz zombivá formátlanodik, kezeiből irdatlan, kesztyűs mancsok nőnek, lábfejei sosem volt méretű, ormótlan bakancs hordozócsonkjaivá redukálódnak. A túlméretezett, csüngő-lógó-himbálódzó ruhák megtépázott és kaotikus színei tovább erősítik a már csak koordinálatlan mozgásra képes, rettenetesen torz, szellemi képességeit csak nyomokban bíró szörnyszülött hatását. Az igazi horror ugyanis az ember természetes szörnyűségében rejlik, a psziché félelmetes, titokzatos és kíméletlenül önző bugyraiban, a csapdákkal tűzdelt tudatalatti útvesztőkben, ahol bármikor kifordulhat önmagából a világ.

 Azt hiszem világos, hogy miért kapnak bohócok, sőt, bohócokat mintázó bábok előkelő helyet különféle horrorfilmekben.
 
De , ha már filmek , akkor most terítékre borítóm azt a választékot amit ebben a kategóriában érdemes kutakodni. (Figyelem,  csak is fanatikusoknak, mivel részben ilyen témára nem lehet egy kollektív történetet felruházni, esetleg nagyon eröltetett módon, ezért a filmekben előfordul olyan is, ahol csak eszközként, vagy erősen mellék szereplőként kap helyet, de lényeg, hogy remek megvilágításba helyezi a Bohócoknak azt az oldalát, amitől nem szeressük őket. Van ami kicsit vígjáték, van ami egész eredeti, van ám itt erősen Zs kategóriás, de aki szereti őket nem válogat.)

Clownhouse (1989)

MV5BMTQ3MzQ0MDQwNF5BMl5BanBnXkFtZTYwOTA5MTk5._V1._SY317_.jpg

Stephen King: Az (1990) 

it.jpg

Drive Thru (2007) 

Drive Thru.jpg

The Clown at Midnight (1999)


clown at the midnight.jpg  

Gyilkos bohócok az űrből (1988)  

adsddddddddddddd.jpg

Gyilkos tréfa (2008) 

gyilkos tréfa.jpg

Killjoy (Video 2000)

Kill1.jpg

Killjoy 2: Deliverance from Evil (Video 2002)

Kill2.jpg

Killjoy 3 (Video 2010)

Kill3.jpg

A horror mestereiSeason 2, Episode 10

We All Scream for Ice Cream(14 Mar. 2008) 

 
Horror Mesterei.jpg

100 Tears (2007)

100.jpg

Blood Harvest (1987)

blood.jpg

Camp Blood (Video 2000)

MV5BMzQ4ODI2MjQ3MF5BMl5BanBnXkFtZTcwODU0OTEyMQ@@._V1._SY317_CR2,0,214,317_.jpg

Camp Blood 2 (Video 2000)

MV5BNDc5MDU4NjQ3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTUyODQyMQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_.jpg

Closed for the Season(2010)

asdsadsadddddd.jpg

The Clown Murders (1976)

clown murdersú.jpg

Clownstrophobia (2009)

ddddddddddddddddd.jpg

Dear Mr. Gacy (2010)

gacy.jpg

Fear of Clowns (Video 2004)

foc.jpg

Fear of Clowns 2 (Video 2007)

MV5BMTc2Mjk3MDg0MF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTgxMjIyMw@@._V1._SY317_CR14,0,214,317_.jpg

Final Draft (I) (2007)

gfgdfgdf.jpg

Vicces fickó (1994) 

vicces fickók.jpg

The Fun Park (Video 2007)

funfunfunufnufndfd.jpg

Gacy (Video 2003)

gacy_1.jpg

Hellbreeder (2004)

Hellbreeder.jpg

Mr. Jingles (Video 2006)

jingels.jpg

Out of the Dark (1989)

ddddddddddddddd.jpg

Secrets of the Clown (2007)

dgdfgdfgfggzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg

Slaughter High (1986)

rrrrrrr.jpg

Torment (Video 2008)

MV5BMjE5NzkyMjg5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTYwMjE2MQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_.jpg

Urban Massacre (2002)

MV5BMTc0MDM0NDE3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTczOTkyMQ@@._V1._SY317_.jpg

Within the Woods(Video 2005)

MV5BMjEwOTUyMzY5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM3MzMzMQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_.jpg
 
Nos, azt hiszem sikerült felsorolni a legtöbb olyan filmet, ahol feltűnik ez a szimpatikus figura, unszimpatikus szerepben. Ez is azt bizonyítja, hogy mennyire kedvenc karakter lett, az évek során, és mennyire kifordították igazi énjlből. Aki jobban benne van a horror világban, annak talán Pennywise személyisége ugrik be először, hisz a Bohóc mérföldkőben Tim Curry alakítása sikerült a legjobban Stephen King adoptációjában.
 

pennywise.jpg
I <3 Pennywise

 

....Alternatív bohócok

 
Tovább keresve pár kedvenc bohócot, feltűnik még, pár apróbb jelenet kedvéért a Poltergeist-ban is egy, ahol a babaként funkcionált. 

poltergeist-clown-3-300x220.jpg
Ne felejtsük el, ezt a karcsú monstrumot sem a Spawn-ból.

603678clown1.jpg
A Halálos Hallgatásban is feltűnik egy szóvivő baba....
 
silence_24.jpg
"Tudja, szupertitkos bohóc küldetésben vagyok..." és a végére a féle Jokerként..Spaulding kapitány az 1000 Halott Háza (1/2) részéből. Az ő szerepével csak annyi a baj, hogy maga ez a külső csak egy eszköz. Amúgy semmi jelentősége, csupán úgy nevezik, hogy Spaulding Kapitány. A vérengzős személyét , nem írom a listára.

1.jpg

John Wayne Gacy

82072_f520.jpg

Gacy, a fent említett sorozatban is megtalálható. A bohóc mosolygó álarca alatt volt a romlott gonosz arca. John Wayne Gacy (1942. március 17. – 1994. május 10.) a „gyilkos bohóc”, amerikai sorozatgyilkos, akit 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el, majd végeztek ki. Gyilkosságait 1972 és 1978 között követte el. 27 holttestet a férfi pincéjében, a többit a közeli folyóban találták meg. 7 áldozatának kiléte a mai napig nem tisztázott. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mert 21 gyilkosságáért életfogytiglani, 12-ért pedig halálbüntetést kapott.

Itt pedig egy felvétel egy olyan nőről aki erősen bohóc fóbiás. Sajnos feliratosan nem találtam meg, viszont éppen elég információt nyújt anélkül is,hogy beszélnie kéne hozzá a nyelvet. Félős emberek vannak. Fóbiások úgy szint. 

 

Nos elérkeztem a cikk végére. Mit is tudnék mondani végszóként? Mintha ki esett volna a szerepéből, a barátunk. Egy bohóc, akiből a film vásznon egy mániákus gyilkost csináltak belőle. Már nem menő a szórakoztató énje. Sok rendező erőszeretettel ölti rá azt a szerepet, amitől a legtöbb gyerek, ha bekényszerítik pár évesen egy cirkuszba, frászt kap a ráncos, műmosolyú, műhumorú, gyanús bácsitól. Sírógörcsöt kapnak. Ez olyan bevésődés, amire nyugodtan lehet alapozni egy jó kis horrort. Élnek is vele. De nem baj. A 21. században totál átformálták a bohóc személyiségét. Keresgélve, rengeteg ilyen jópofa képet találtam, búcsúként ezekkel a képsorokkal zárom a cikket.

3.jpg1_1.jpg
4.jpg

5.jpg

6.jpg8_1.jpg11.jpg12.jpg16.jpg17.jpg22.jpg35.jpg

1 komment

Címkék: it fóbia félelem rossz stephen king gonosz bohóc pennywise !eszmefuttatás! bohócfóbia gyilkos bohóc gonosz bohóc bohócos filmek bohóc fóbia félelem a bohóctól bohócoktól való félelem

Szerelemből öngyilkosság?

2012.03.18. 21:52 :: Lexicon

 
!Eszmefuttatás!

Aki most ezt a cikket olvassa az úgy őszintén , mindenek előtt nézzen magába. Volt már valaha tényleg szerelmes? Tudja egyáltalán mivel jár ez? Most akkor megpróbálok magamból ki indulni...

 Egy olyan extázis, ami felülbírál minden dolgot a fejünkben. Elveszítjük a józan eszünket, olyan dolgokat teszünk meg, amiket az előtt soha. Érzelmeinken keresztül szűrjük a világot. Olyan energiákat szabadítunk fel amik hatására tettre készségünk megsokszorozódik. Diák körökben a leggyakoribb, és a legveszélyesebb dolog is. 99%-ban egy olyan személy teszi ki a gondolataink sorait, akiért oda vagyunk. Erre mondják, hogy a szerelem vak, és megrészegít, majd elfogulttá tesz. Ám ennek van egy nagyon veszélyes oldala, mikor mindez viszonzatlan , és reménytelenné válik netán véget ér. Automatikusan az élettől való eltántorodás kerül elő térbe , de milyen fajtái is vannak? Két nagy csoportra tudom bontani:

 1. Egy kapcsolat vége....
  Nem is tudom rangsorolni ,mert a legtöbbje kínzó, és ott üt a legnagyobbat ahol nem számítanánk rá. Miért? Egy rózsaszín felhőkkel teli kapcsolat ami egyszer csak felborul. Egykor részese voltál, meg volt az amire vágytál , majd megfosztod magad ettől, mert sanszos, hogy te is ludas vagy ebben a dologban, amiért vége lett. De, ha kifejezetten két ember számlájára írható, akkor sem jobb a helyzet ,mert mar a tudat, hogy ami egykor volt az megszűnt. Van, hogy napokba telik míg feldolgozod, hogy ez biza, veled történt. Próbálsz nem erre gondolni, aztán mikor mégis eszedbe jut, akkor sírsz. Talán a reggeli ébredések a legrosszabbak, mikor az álom világ netán aljas módon, el szórakozik veled, vagy a múltba repít vissza, mikor még minden szép volt. És mikor felébredsz, az a torz valóság fogad, hogy ismét egyedül, anélkül akit szerettél és ezt nem vagy hajlandó elfogadni. Úgy viselkedünk mint aki elfogadja azt amit lát és érez, mivel valahol a valóságban is azt várjuk, hogy felébredjünk. További fájdalmakat okoznak a rá emlékeztető dolgok, tárgyak helyek, időpont, dátum, eseményeket, nap, hónap, vagy egy dal. Ekkor jön az öngyilkosság gondolata. Miért? A leggyakoribb eset, mikor valamilyen szörnyű élethelyzettel szembesülve úgy érezzük képtelenek vagyunk megbirkózni vele. Szerethetünk valakit olyannyira, hogy úgy érezzük nem tudjuk elviselni annak hiányát, vagy netán ,ha már mással van. Laikus ember ilyenkor kapásból , nem normálisnak gondolja. Egykor jó magam is így gondoltam, de ahogy mindenki más változik , úgy én is , változok, más értékrendek alakulnak. (Erről kicsit lentebb, és később)
 2. Be nem teljesedett kapcsolat....
  Ez amolyan másik véglet. Mikor veszélymentesen mozgunk, egy olyan hitben, hogy ebből csak jó sülhet ki, mert még a kezdeteknél vagy. Felelősségteljesség nélkül éljük napjainkat, győzködve magunkat ,hogy napról napra közelebb érünk a célhoz. Viszont! Itt talán még nagyobbat lehet koppanni. A szerelmi bánat, másik fajtája, mikor abszolút közelébe nem leszel annak amit vártál volna. Mikor "fűzűnk" valakit, akkor már eljátszunk gondolatokkal, "milyen jó lenne..." , teljesen máshol jár a fejed, egész nap. Az étvágy vissza esik, az extázis állapot itt még jobban megnyilvánul, erőteljesebb, mert valahol még pozitív értelembe történik mind ez és ezért fel spanol. Jó dolog álmodozni, de mikor rájössz ,hogy illúziókat kergetsz, csupa hiú ábrándokat, na akkor kezd veszélyessé válni a dolog. Kezded realizálni , hogy egyre reménytelenebb a dolog, akkor az egész egy adag melankóliává folyik át. Létre jön a szerelmi bánat. Álmatlan éjszakák. Az érzelmek egyre erősödnek, mert nincs okod kiábrándulni az alanyból, mert neked semmi rosszat nem tett, és mint tudjuk, a tiltott gyümölcs mindig édesebb. Látva, a sorozatos kudarcokat, itt is ugyanúgy megjelenik de minimum felmerül az öngyilkosság kérdése. Reménytelennek látjuk a jövőt, tévesen azt gondoljuk, hogy az öngyilkosság a megoldás. Ki alakul a csőlátás, mikor az öngyilkosságot véljük az egyedi kivezető útnak, a válságból.

 

Vincent van Gogh Az örökkévalóság kapujában, 1882. Van Gogh maga is depresszióban szenvedett

 Most, hogy nagyjából ki elemeztem a szerelmi hálónak a két legveszélyesebb oldalát, akkor maga az öngyilkosságról, szerelem téren pár sort. Az öngyilkosság rövid definíciója , miszerint az a cselekedet amelyet akaratosan közvetlenül és tudatosan követ el valaki annak érdekében , hogy kioltsa saját életét. Az öngyilkosság fogalma általában akkor folgalmazódik meg valakiben, amikor a lelki terhek felülkerekednek azokon a megküzdési stratégiákon és azokon az erőforrásokon , amelyekkel az egyén megpróbálja megoldani a problémáit. Ez a kétségbe esés annyira erős, hogy a halálvágy felülkerekedik, minden olyan gondolaton , amely a család és a hozzátartozók érzéseit érinti. 

Vannak akik rendszeresen sportot űznek abból, hogy ebből egy fajta figyelem felkeltést csináljanak. Ami mögött nem is az öngyilkosság célja van, sokkal inkább, hogy az így rá irányuló figyelem majd kárpótolja őt a veszteségben. Szeretnék tudatni az emberekkel, hogy gond van. Akik hangoztatják, hogy öngyilkosok lesznek, azok úgysem fogják megtenni. Ez amúgy, egy aljas eszköze annak, hogy valakit zsaroljunk, de a kétségbe esés ,biztos jele, ez tény. Aki valóban megakar halni, az csendbe fogja tenni, hogy biztos sikerüljön, hogy a szerettei ne próbálják meg akadályozni.

Végszóként...

Ezek az emberek nem eszementek, sokkal inkább csalódottak. Értelmét veszíti számukra az élet. Ami eszement dolog itt az sokkal inkább maga a szerelem. Ha valaki öngyilkos akar lenni egy szerelmi csalódás miatt, az nem eszement, csupán nem gondolkodik reálisan. Az öngyilkosság egy menekülés, nem megoldás. Az öngyilkosságtól ilyenkor a szabadságot várjuk , gondolva, hogy nem fog fájni semmi, nem kell felelősséget vállalni semmiért , és , hogy jobb lesz majd.  (Sokak mondják, hogy az öngyilkosság a gyávák gondolata, akik nem mernek szembe nézni a valósággal) Igen ám, ez is egy alternatíva, de egy kis empátiát, és nem hiába kérdeztem a cikk elején, hogy tudjuk mivel jár ez? 

Az igaz, hogy a szerelem után is van élet, de egy hatalmas csalódás után az ember már félti a lelkét. Sokszor még egy hatalmas szerelem emiatt nem következhet be egy ember életében. Gyenge jellemre vallhat , ha valaki öngyilkos akar lenni, s eszementnek tűnik, de meg lehet érteni. Ha valaki mindent bele ad egy kapcsolatba , s mégis egyedül marad , az bizony kegyetlen. Elgondolkodhat ilyenkor az ember jogosan: mi értelme az életnek? Miért kiért folytassam? Nem eszement, hanem csalódott. Értelmét veszíti számára az élet. Mindenképpen segítségre szorul. Aki valamelyest sikeresen túl teszi magát ezen, 
ha életben marad, elgondolkodhat azon arra méltó volt-e az, akiért hajlandó lett volna meghalni. A becsapottság, és az elutasítás sokak számára gondot okoz, de a kilátástalanság sem kutya. A gyógyuláshoz sok minden kell, de a legfontosabb egy cél, és jövőkép. A reális gondolkodás nem zárja ki a szerelmet, csak a szerelem a reális gondolkodást. Úgyhogy a rózsaszín szemüveg az hatásos, de a füldugó az ne legyen bennünk. 

Egy valamire nem tértem ki,  pedig kulcsfontosságú szerepet játszik, az pedig a sírás. A sírás igenis jót tesz, mert könnyít a lelkünkön. Pont hogy az a káros, ha valaki elfojtja és saját maga előtt is tetteti, hogy "de jól" érzi magát. Épp azért vagyunk emberek, hogy az öröm, boldogság mellett megéljük a bánatot, keserűséget is. Meddig normális a sírás szerelmi bánat esetén? Akárhányszor azt érezzük, hogy jó lenne kisírni magunkat, hát nosza. Annál gyorsabban fogjuk feldolgozni érzelmileg. A legrosszabb, amit ilyenkor tehet az ember, hogy elbagatellizálja a dolgot.
 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek depresszió öngyilkosság szerelem kapcsolat tini !esznefuttatás!

Létezik-e negatív példakép?

2011.08.20. 16:41 :: Lexicon

 !Eszmefuttatás!

Ez egy igen érdekes téma. Először ezen Februárban kezdtem el gondolkodni mikor épp a Lordi őrületemben nézegettem az ő videó klipjüket. Őket alig ha kell bemutatnom, hisz hírnevük megelőzi a zenéjüket. Horribilis kosztümök zöme, dióhéjban. A baj ott kezdődött , mikor anyám meglátta úgy szint azt amit én a tudatomba eresztettem a képernyőn keresztül. Ennyi volt a reakciója: "Hogy lehet engedi, hogy ezek így zenéljenek?"

Azt hiszem helyben vagyunk. Tipikus szülői reakció, ami egyfajta áramvonalas hagyomány, bármelyik kor osztályról , vagy generációról van szó; mindig lesz aki félti a leszármazottjait az ilyes fajta zenéktől. De könyörgöm. A 21. században , ezek szerint vagy nem láttunk még eleget, vagy még mindig tud újat mutatni a világ. Részemről az utóbbira szavazok. 

De akkor tereljük történelmi síkra az egészet, és következzék a nagyobb inspiráló polgár pukkasztás gyors expressze KÍRÁRÓLAG SZUBJEKTÍV SZEMSZÖGBŐL!

Az első komolyabb fanatikusságom Marilyn Manson fényében merült ki, mint sok más tininek. Egy kis útmutatás: Mi fiatalok, vevők vagyunk az extrém és új dolgokra , ehhez kétségem sem fér, viszont mint az előbb írtam , be indul a szülői korlátozottság és az aggályok és próbál minket minden áron leszoktatni róla\erről és ehhez a legjobb fegyver a lázítás az ellen, ami persze sehogy sem sikerül, SŐT! Csak egyre jobban vonzóvá válik a gyermek számára, mert nincs is édesebb mint a tiltott gyümölcs. 

Tehát én is 14 éves koromban kezdtem felvenni a lépést az akkori zenei síkkal. Gyerek fejjel nem igazán fogtam fel mit, miért csinál, de tetszett az amit csinál és ahogyan csinálja: A zenélés (Mamár persze máshogy látom de erre a cikk végén kitérek). 

Összeteszem két kezem, hogy mind az amiket akkoriban tettem szüleim máig semmit sem tudnak róla. Miért? Mert nekem és nekik is jobb így. Gondolok itt a fanatikusan magamra öltött Manson jelenségre, kifestett arc, rúzs smink. Magyarán tényleg sikerült behódolnom neki és követnem őt. Ezek ilyen suttyomban történt dolgok voltak, tehát maga a zenétől szüleim sosem tiltottak el. Mivel az internet nem nagyon volt elterjedt ,ezért még csak azt se tudták ki ez, mi ez, és zene csatornát akkoriban csak én néztem. Aztán persze eljött ennek is az ideje, több napokig olvastam róla, képeket gyűjtöttem róla, minden egyes tagról. Minden ami velük kapcsolatos volt azt, bebányásztam. De aztán eljött az idő mikor tovább léptem, de az egy másik történet. Hogy hogyan kapcsolódik ez a kis történet ahhoz amit mondani akarok? Roppant egyszerű. Ha visszatekintünk a múltba , már sokkal régebb óta megjelent a Shock Rock Polgárpukkasztás , Manson csak egy korszak alkotó volt úgy szint, amibe a mostani generáció nőtt fel, de már szerintem kezd kifüstölni, mert már lejárt a fénykora.
 
Mindig voltak akik tiltakoztak az ilyesfajta fellépések ellen, de kevesebb sikerrel, a fiatalok egy része mégis vevőnek bizonyult ezekre a - sokak által csörömpölésnek tartott - lázadó muzsikákra. A műfaj népszerűségének növekedésével gombamód elszaporodtak a különböző csapatok, akik közül a rajongók néhányat nem is szimpla együttesnek tartottak, hanem élő legendáknak, a szó szoros értelmében sztároknak egy eddig ismeretlen világból. Mert vegyük a birminghami Black Sabbath-ot. Vajon ki művelt korábban olyasmit, hogy hatalmas koporsókat és fémkereszteket állított fel a színpadon, és a koncertprogram végén eltemették magukat, vagy hogy élő denevér fejét harapták le? Senki. Aztán persze a nagy érdeklődésre való tekintettel ezeket továbbfejlesztették, berobbant a színre a Kiss, Alice Cooper, a transszexuális Twisted Sister és így tovább.

A Kiss maszkos szereplőinek (Űrhajós-Csillaggyermek-Macska-Démon) eredeti arcát hét teljes évig senki sem ismerhette, s mindezek közben elképzelhetetlen dolgokat műveltek a deszkákon: vért hánytak, űrhajósokat megszégyenítő - saját tervezésű - ruhakölteményeket öltöttek, meg Gene Simmons bárdformájú basszusgitárja is elhíresült. Mostanában ez nevetségesen hangzik, de akkoriban az erkölcscsőszök ugyanolyan vehemenciával támadták őket, mint napjainkban Mansonékat. Azidőtájt ők voltak a "Sátán Nagykövetei". Illetve Vincent Damon Furnier, aki egy, a XII. században máglyán elégetett boszorkánytól kölcsönözte művésznevét, az Alice Coopert. A borzalmakban ő sem szűkölködött: show-iban előszeretettel birkózott kígyókkal, gyakran játszotta el saját kivégzését (az eszközökben nem válogatott, ült villamosszékbe, feküdt guillotin alá, és tette a nyakát hurokba), középkori kínzókamrákat állított fel koncertjein, közkedvelt használati tárgyai voltak a koponyák, a véres húsmaradványok, és még amit csak el tudunk képzelni beteges fantáziánkkal.

 ...visszatekerve az időt a jelenre: NAPJAINKBAN.

Mostanra 12 egy tucat lett az ilyen zenekarokból , akik mindenféle groteszk show-al párosítják a zenéjüket. A finn Turmion Katilot akik egy csapat fakírral dolgoznak együtt akik mindenféle öncsonkítást hajtanak végre, egymást bántalmazva a színpadon, és minél  önmagából kiforduló showt hozzanak létre, aztán itt van még a német Agonoize akik gyilkosságot színlelve játszanak a színpadon, gyomort , eret, nyakat felvágva, a színpad mindig egy vágóhídhoz hasonlít, és elveszti az igazi mennyezet színét , és vörösbe torkollik át.

És rengeteg ilyen tudnék még írni, ahol ma már megszokott lett a színpadi show. Egyik inspirálja a másikat, és így tovább. Ez amolyan ördögi kör. És mint említettem legutóbb én ennek Februárban estem áldozatául miszerint, továbbra is él ez a szülői értetlenkedés, hogy a fiatalok mit szeretnek ebben. Fogalmam sincs, hogy mi az ami változik az évek során de a 20 éves korosztály szülei valamelyest már abban a korszakban nőttek fel, ahol már régóta tomboltak az ilyen megjelenések, polgár pukkasztások, hisz most említettem kicsivel feljebb.

Maga a kérdésre akkor gyűrjünk egy jó nagy adag ki vesézett választ:

Magamból ki indulva...:
 
Próbálom magamban rögzíteni azt, hogy én is oda voltam egykor az ilyenekért kifestettem magam, felnéztem ezekre a zenészekre, mert mégse szart lapátoltak , hanem azzal a zenei tudással amivel rengetek embert hódítottak , rajongót gyűjtöttek. És ha az én fiam\lányom ilyet hallgat, nem fogom leszólni vagy tenni ellene, mert tudom , egykor énis ezt az utat tapostam (Legalábbis ehhez hasonlót). És lehet még fogom is. Lett belőle bajom? Nem. Különben sem vagyunk egyformák. Én például biztos vagyok benne, hogy ha egyszer lesz gyerekem, akkor is el tudok majd vonatkoztatni egy zenekar esetén a realitástól. Gyerekként mindenben meglátjuk azt amire úgy érezzük vevők lennénk, aztán később történhetnek velünk dolgok, amik hatására részben elveszítjük ezt a képességet, de attól még nem az imdizs romlik el, csak a mi hozzáállásunk. Bátran kimerem jelenteni, hogy sosem voltam az az önpusztító, se alkoholista, se drogos , se semmilyen közösségi tag, sosem tettem olyan amit úgy érzem gyónásra szorulna. Minden egyes lépésem tudatos, megfontolt. Ha valakit a zene ténylegesen befolyásol , az már baj. lyen esetekben a szülőket kell okolni és nem a zenészeket, mert hülyét neveltek a gyerekükből.

Bár tény , hogy engem mindig a rossz, gonosz vonzott. Egy filmben, történetben, mindig a rossz oldal csábított , de sose estem át a ló túloldalára, csakis kizárólag fejben. De az meg ugyebár privát atmoszféra ^^. Beteges gondolatok, amiket sose mertem felszínre hozni. Meg aztán amíg nem adunk tettleges cselekedet a gondolatainknak addig nincs baj....ójjajj.

Ezekre a sorokra ma ébredtem rá , miképp dél előtt 10 óta csak Manson forog a lejátszóban, és felelevenítettem a múltam. És a cikk elején említést tettem rá miszerint mára már nem a zene az ami elsőként megfog , hanem maga az ember, a Marilyn Manson jelenség. Mostanra ismét felelevenítettem a régi írásokat róla, és mint Filozófus megállja a helyét az én szememben. Engem jelen esetben ez nyűgözött le. A zenéje már csak egy nosztalgia kalauz maradt meg számomra.

Még egy gondolatat a szülői támadásokról:

...úgy szint tény, hogy mindig csak újat és újat hoz a jövő és nemtudni hol vannak azok a képzetlebeli határok amiket egyesek szerint meg kéne húzni. Vajon milyen messzire mennek el az előadóink? Esetleg golyózápor a közönségbe? Na akkor bizony osztom a felnőtt nézeteket miszerint , igen is LEVELE! FUJJ!

Bár ilyen úgyse történhet meg. :)

...de kitudja O.o

Szólj hozzá!

Címkék: jövő zene kiss metal polgár példakép évek negatív nemzedék lordi marilyn generáció század manson twisted sisters 21. pukkasztás pukkasztó !eszmefuttatás!

Csak én unom az MSN-t?

2011.08.16. 15:24 :: Lexicon

 !Eszmefuttatás!

A Facebook közösségi oldal egyik bejegyzésem alatt miképp választ készültem írni, egy gyors gondolat menet perget le bennem, miszerint:

Csak én unom az MSN-t?

De akkor az elejétől. Gyakorlatilag 2005 óta vagyok szerves része az internetnek, és a további szüleményeinek IWIW, myVIP barátikör, hotdog, rockerek,...l(egtöbbet ott hagytam a fenébe mostanra.) Aztán Skype,.....amit persze hamar, és gyorsan felváltott az MSN, a nagyobb terjedelmességért. Mindig voltak alkalmi partnerek, az amolyan "Dumáljuk meg" szekcióba, akikkel\akivel mindig volt téma, és nem csak a levegőbe a szabad időnket szerettük volna eltölteni. De mostanra ez már gyökeresen megváltozott. Egy olyan karakter van akivel lassan 3 éve töretlenül dumálgatok, de vele aztán tényleg az ősrobbanástól kezdve mindennapi új szenzációig. 

A klasszikus beszélgetések könyökömön jönnek ki, hisz hadd ne említsem a kedvencemet:

"Szija -Szija - Mizu? Semmi, Veled Semmi." 

Holnap ekkor ugyanitt. És ezzel véget is ér egy beszélgetés értéke. Nem az emberekkel van baj, de az MSN olyan tunyulást eredményez, hogy számba se vesszük a másikat , olyan szinten, hogy még csak köszönni se köszönünk a másiknak. A való életbe elég hülyén venni ki magát a helyzet nem de?

"Padon üllve beszélgettek és egyszer csak feláll a partner és elsétál, ergó kijelentkezik. Elvész a mátrixban , mi?"

Témához vissza, nem az emberekkel van a baj, hanem a kimerült lelkesedéssel ami által nem létesül intenzív kommunikáció és persze, hogy monoton lesz, és konkrétan én így 6 év után bevallom BELEFÁRADTAM. Feljönni MSN-re ott látni átlagba mindig 24 embert akik csak vannak, a három negyede persze sose elérhető, de akkor faszért van fent. Elnézést a vulgaritásért. És most jönn a jól begyepesedett duma: "Nem akarom, hogy pittyegjen , kattogjon" 

(Úgy tudom jó pár éve, hogy kilehet kapcsolni a hangokat ^^)

Ennyit erről. Ismét tehát felteszem a költői kérdést:

Csak én unom az MSN-t? 

Alternatív Válaszok:

 1. Kezdek felnőni, és elhagyni a Mátrixot, belépve a valós életbe.
 2. Kezdek megszabadulni az egykori tini kockasági kötöttségektől.
 3. Esetleg ahogy megvan írva a próféciákban, mindenkivel kimerítettem az adott témákat amiket megkellet beszélnem egykor és ezzel végeztem.
 4. Vége az MSN-nek, támad a Facebook. A Google + visszavág.
 5. Nem tehetek róla, kutya elfoglalt ismerőseim vannak.
 6. Én vagyok\lettem a különc mert nem vagyok kocka.

  és a búnusz:
   

...vagy a felnőttek helyébe lépő generáció már túltette magát az MSN-en, és mi kezdünk ebből kiöregedni és újra a kisebb tinik uralják az MSN-t ,ahogy egykor mi kezdtük ^^

Még esetleg egy olyan körforgásnak áldozatául estem, ami helyén való , és a kérdésem nem szorul válaszra. Ergó ha sablonosan szeretném magam kifejezni , akkor azt mondom: "Kinőttem" Óóó Fuck Yeah! De mindenesetre még mindig mindennap online vagyok, már csak megszokásból is, de szép lassan talán erről is lekéne szoknom. 

A Facebook-ot tartom még esetleges ludasnak, hisz túlontúl interaktívabb és tényleg csak annyit nyújt amennyit néha kérünk , nem többet, nem kevesebbet. 

Azt a kijelentésemet is megmerem kockáztatni, hogy inkább már azért írunk a másiknak, hogy foglalkozzanak velünk. Ám bár a célszemély ugyan ezt várja el attól aki rá írt, mert mi oka lett volna rá? És akkor elindul az ördögi kör, vagy mint a Ping Pong, csak egymásnak adják a labdát, oda vissza. 
 

Szólj hozzá!

Címkék: google jövő msn facebook unalom !eszmefuttatás!

...A Nép Szava...

2011.08.07. 19:05 :: Lexicon

 !Közlemény! 

Olyas valamibe vágtam bele a fejszémet amibe eddig még soha. Színvonalasabb közvélemény kutatás. Miért , illetve miért is jó ez?

 Célja csak, az , hogy összegyűjtsem ezekből a nép szavát. Ez is egy fajta hobbi! Na jó nem. Igazából csak kízárólag magamért! Csak egy olyan képet is szeretnék látni magamról amit mások véleménye alkot. Kíváncsi vagyok mi az amiben mindenki egyetért. Mik azok a dolgok amit mindenki felfedez bennem vagy észrevesz. 

Továbbá előnyömre szolgál, ha többen észre vesznek bennem egy adott tulajdonság, akkor annak segítségével jobban betudom határolni a jövőmet az irányában. Ergó, tudom mi az amiben jó vagyok. És végső de nem utolsó sorban , jó az EGO-nak. ;) De minden vélemény ellenére , az őszintét kértem mindenkitől. Senkit nem manipuláltam. Jót , rosszat egyaránt, hisz ez a ti véleményetek.  

Kizárólag olyanokhoz fordultam ;
- Akiket tényleg ismerek
- Többet tölöttem el mint 4 óra egy társaságban vele
- Interneten aktív a kapcsolat a személlyel (Vagy egykor az volt)
- Akikkel ritkán, de hosszasabban találkoztam.
- És továbbá olyan ember, aki tudtomra adja bármiféle formában, hogy életben van.


Az ismeretségem viszonylag sokrétegű , mert közvetlen vagyok és stílusok helyett karaktereket preferálok. :) 

FIGYELEM! A következő adag vélemény, még nem teljes , illetve várhatóak az utólag Update-elt dolgok. Volt aki nem kívánta adni a nevét ehhez a projecthez - ez esetben megváltoztattam, egy olyan fikció névre amit csak én ismerek. ^^

Bevezetés gyanánt, csak annyit, hogy  örülök, hogy azért relatív komolyan gondolták és voltak egész színvonalasabb, viccesek, komorabbak, tartalmasabbak, kicsit szűkebbek de lényegre törőek bár lényegében mind-mind vélemény adag rólam ^^

...Nosza...

 

 

 

 Életem talán eddigi legnagyobb csalódása.  Jó irányba. Rideg ijesztő szinte már-már beteges külső és  jó indulatú, értelmes, kedves belső!  Első pillantásra ijesztő, de mégis bámulod mert nem hiszed el, hogy jól látsz-e, és mire megbizonyosodsz róla, hogy igen, addigra megborzongasz.:)
                                                         Ty. Adrienn 

 
Norbit 3 éve ismertem meg amikor osztálytársak lettünk. Teljesen más volt és más is a stílusunk így nem gondoltam, hogy sok közünk lesz egymáshoz a 4 év alatt. Aztán lett!:D kiderült, hogy sokoldalú nagyon jó fej és ő az osztály móka mestere aminek mi igen, a tanárok kevésbé örülnek.. néha óra közepén felvisít de ezt már megszoktuk:D imádja az összeesküvés elméleteket, főleg gyártani!:P Általában reálisan és okosan gondolkozik bár nem mindenben értünk egyet.(lásd: Dzsudzsák) Jó színész amit már sokszor megmutatott és remekül parodizál ki akárkit..:D Viszont amennyire vicces és polgárpukkasztó egyéniség annyira komoly és értelmes! Jó hozzászólásai és gondolatai vannak, kivéve Dzsudzsákról:D   Örülök, hogy megismertem ő tényleg egyéniség!:)
                                                                                 

 

                                                                                      P. Elek - Leli

 

Szóval Lexi, sajnos a mi ismerősi kapcsolatunk nem tudott túl nagy léptékben növekedni, valószínűleg a távolság miatt. Kevés személyes kontaktunk alkalmával (ami kb2) nem sikerült átfogó képet kialakítanom, mindössze egy szórakoztató, szórakoztatni szerető, segítőkész srácot láttam benned. Azonban, amióta FB-n ismerősök vagyunk akarva akaratlan elkapja az ember a kommenteket és itt már egy másik Lexit ismerhettem meg, egy sokkal komolyabb, tudatosabb és megfontoltabb embert. Először talán meg is ijedtem, hogy valami probléma állhat a háttérben, de rá kellett jönnöm, hogy ezeken a változásokon én is át mentem gondok nélkül is. Nem tudom most mi a helyzet, de annak idején komoly globális problémák is foglalkoztattak amelyeken sajnos Te sem és én sem tudunk segíteni, véleményem szerint az ezekből származó frusztráció csupán akadály abban, hogy  az élet szép oldalát lássuk. Nagyon érdekel viszont, hogy milyen indíttatásból szeretnél ilyen átfogó képet kapni, ugyanis nem sok ember (köztük én sem) venné rá a fáradtságát és a bátorságát. Mindenesetre elismerésre méltó gondolat.

 

Remélem tudtam segíteni, bocs ha valamivel netán megsértettelek, talán nem írtam annyira melléJJ
                                                Minden jót: Kulcsár László

 

 

 
Kedves Norbi!
 
19 éve már lassan annak , hogy ismerjük egymást :) Bár unokatestvéri kapcsolatunk plátói , elég időt töltöttünk együtt ahhoz , hogy kialakuljon rólad a véleményem.
Igaz , hogy kicsi korunkban töltöttük együtt a legtöbb időt ( felejthetetlen józsai kalandjaink :):) ) , mégis az elmúlt évekbeli vélemény nyilvánításaidból , kommentjeidből , post-olásaidból ( szoktam ám őket nézni) ritka , de tartalmas beszélgetéseinkből állt össze a kép , hogy milyen is lehetsz te.
 
Nos , nem kertelek őszintén fogok beszélni :)
 
Először is megragadnám az alkalmat , hogy szóljak pár szót a külsőddel kapcsolatban. Egyik ismerősömnél , családtagomnál sem láttam olyanfajta ˝radikális˝ stílusváltást , vagy stílus alakulást , mint nálad. A külsőd abszolút polgárpukkasztó :D , és sok esetben ez biztos megbotránkoztatja az embereket , előítéletet szül , beszólásra ad okot , DE! akármilyen is. nekem borzasztóan tetszik :) :
1.     Felmered vállalni aki és amilyen vagy , amilyen zenét szeretsz , és nem érdekel mások véleménye. Sok ember nem mondhatja ezt el magáról , félnek mások mit szólnak majd hozzá. Nekem sem lenne hozzá bátorságom , le a kalappal ;)
2.     Nem tartozol azokhoz a divatbuzi majmokhoz akik süketen , vakon mennek egy irányba.
3.     Tetszik , hogy a bevállalós külsőd ( sok ilyen embert láttam már sajnos) nem agyatlan belsőt rejt!és akkor itt ugorjunk a belső dolgokra :D
4.     Kontaklencse , kontaklencse , kontaklencse <3 <3 :)
 
 
Mint már említettem nyomon követem a különböző megnyilvánulásaidat.
Ahogy a külsődet , úgy felvállalod a véleményedet is , nem zavar , hogy ki mit szól hozzá , hiszen az is vélemény.
Nem érzek benned előítéletet :) !
Tetszik , hogy komoly dolgok is foglalkoztatnak és azokról is letisztult véleményed van.
Segítőkész vagy és kedves.
Nyitott vagy az emberek iránt és barátkozó típus.
Nem veted meg a durva dolgokat sem ( néha azok a videók…brrr).
Szereted a jó filmeket! :)

                                                                   K. Zsanett

 

Hát nem is tudom. Az elején, mikor megismertelek kicsit furának tűntél, deh azért bírtalak. Miután összejöttél a Ramival, akkor már nem annyira bírtalak. Megvoltak a vicces dolgaid, deh is összességében amiket hallottam, meg amiket csináltál az nem tetszett. Utána meg az volt a kellemetlen(persze érthető) h akárhányszor beszéltünk folyton Ramiról beszéltél és azt már le is szartad h velem mivan. Deh így ennyi. Voltak jó pontok, deh összességében sztm eléggé szarul jöttek ki a dolgok és pöppet sokat sajnáltatod magad. Ennyi
Pussz
                                                                                      B.Weronika

Alapjáraton sokat filozofáló, széleskörűen gondolkodó személyiség vagy. Elsősorban a mai élet gondjait/tényeit/történéseit kínálod terítékre úgy, hogy egy alapgondolattal elindítasz egy menetet, melybe az embereket is belevonod. Persze a humor sem hiányzik, néhány viccesebb gondolatot (pl. filmkommentálás) is elővetítesz.

Ami az alapszemélyiséged illeti… ez a külső megjelenés (szinte mindig fekete, nyakkendő és öltönyviselet gyakorisága) arra mutat, hogy valami elöl elzárkózol… hogy most ennek a mai társadalomnak nem vagy szívesen tagja, vagy más „félelmed” van, azt meg nem mondom. Ennek ellenére nyitott is vagy, bár úgy tűnt, jobb szereted, ha van ismerős a társaságban, netán ha olyan szellemi partnert találsz, akivel megértitek egymást. :D

Élmények? Szilveszter? Eldumálgattunk odakint, miközben néztük, hogy az emeletről mikor esnek ki… nem mondhatni, hogy halálra izgultad volna magad rajta. :D Higgadt fajta vagy, nem az a stresszes, idegeskedő. :D

Remélem segített, ha van még olyan rész, amire szeretnéd, hogy kitérjek, FB-üzenetben várom. :)

                                                                                              J.R. Alterecon

 

Lex, az első benyomásod (még ha nem is volt J) az, hogy jó fej ember vagy, röhögni tudunk inni is addig jó ember vagy, no meg értelmes is J. Sok időt ugyan nem töltöttünk el együtt, de elvoltunk egymás mellett. Összegezve: Örülök, hogy meg ismertelek, mert egy remek humorérzékkel áldott meg a jó természet. És remek ember leszel

                                                                              Üdvözlettel: Álmos
Szia! 

Szóval, én életemben csak egyszer találkoztam veled, még Margitszigeten. Ott feltűnően intelligensnek, és jó humorúnak gondoltalak. A facebookos kiírásaid alapján is ugyanezt gondoltam. Magunk között megjegyezve, Júlia nekem ugye legjobb barátnőm, és tőle is hallottam rólad sok jót. Egy normál ember elvontnak mondana-persze kinézet alapján-de valójában szerintem olyan vagy, amilyennek egy embernek lennie kell.
                                                                       M. Mandy 

 

Page one and last !
Created By Asgaard ( Székely )
Music By. Dimmu Borgir - Blessing up throne of Tyranny.
       Book Name Lex Genesis L3X !!
 
Story Make, Székely !!
Bevezető.
Volt egy szép nap mikor Dárga barátom Levente alias levi haha,
át jött hozzám, és nálam aludt ! Lényeg mikor nálam volt Levi ha
ha, akkor msn party kurvákat néztünk fészbukoztunk és Halgatuk
legjobb zenéket dnb,black metal,hardcore meg hasonló zenétket halgatunk,
felmentünk msnrenmre, faszkodni kicsit levi haha mondta, hogy megszeretné nézni a
 fészbukját kiváncsi valamire ( persze 1 csajt nézzet órákon át :D ) és ott volt lex valamiért nagyon
le volt törve szerencsétlen srác, naa és itt volt az a szituáció, hogy Lex és Székely felvette egymást MSN-re.
 
Part One. Megismerés !
Meg ismerős ugyan azon az estén történt. Természetesen mint normális emberek módján bemutatkoztunk egymásnak és elkezdtünk,
beszélgetni. Lex elmondta nekem, hogy túljadonképen mi volt a baja szegény szerelmi csalódásba eset,
"azaz szerelmes volt 1 lányba akinek nevét elfejtettem nem lényeg :D " Az a lényeg, hogy elkezdtünk beszélgetni egymásal
és kiderül, hogy nagyon jól eldumálgatunk egymásal értelmes és felnötes dolgorol, bár bevalom összintén, hogy nem erre
számitottam hanem másra. De kellemes csalódásomra barátok letünnk, így teltek a hónapok az évek a könyek a spermák és
egyre többet beszélgetünk.
 
Last Part. Fészbuksi !
 
Egyszer kipostolt valamit fészbukra nem tudtam mire vélni és megnézztem kérdezem tőle hát ez miez mondja valami fos,
és akkor történt az, hogy ! semmi sem történt ! :D
De lényeg a lényeg, hogy most én ezt azért írom, hogy Lexről mondjak valamit eddig kurvára nem mondtam semmit, de most
megtörik a jég Lexről annyit kell tudni, hogy őő is 1 ember akinek érzései vannak csak sokan leszarják őt és ez nagyon
meglátszik rajta őő is egy érző lénye mint " TE VAGY remélem lányok is olvasák és majd rá jönnek miért mondom ezt "
Lex-et nagyon megkedveltem mert ugyan olyan idióta és fasz mint, ÉN :D úgy, hogy hamar megtaláltuk a hangsúlty egymásal,
de egyvalamiben különbözik Lex a többi embertöl, szegitő kész és rendes ember tudja, hogy mit kell csinálni mert úgy lett
nevelve, de visszont őő is tud ideges aggressziv kis malac lenni mint én tehát egy valamit jegyezetek meg vele kapcsolatban,
hogy átbaszátok nektek lesz csak rossz, és közvetekezik a kérdés, hogy miért is lenne rossz ? Azért lenne rossz mert egy
olyan értékes embertett vesztettek el vele aki nem érdemelte volna meg ezt a bánás módot úgy, hogy kapjátok be !
U.I mielőt még elfejtettem van humora rendes ember kulturált és tisztelet tudó.
 
 
Created By. Székely !! 

 Nos.. kezdjük a legelején a dolgokat , levezetem mik változtak , mik nem meg hasonlók vagy legalábbis megpróbálom!:D Eleinte míg csak azt láttam , hogy kommentelgetsz zolinak májvipen adatlapodra kattintva elolvasva (tipikus bő ellemzést írtál le magadról vagyis inkább a véleményedet hangoztattad) arra gondoltam, hogy ez jóarc gyerek lehet na meg ha Zoli haverja akkor már biztos az , és ahoz képest , hogy 15 éves elég jó gondolatokkal rendelkezik. Aztán továbbiakban mint kiderült , hogy télleg az vagy. :D Ezek után amiket észrevettem a mai napig, s mondhatni maradandóak.. ez az "otthon ülősség" , hogy inkább nyomatod a zenéket meg baszakodsz neten , dolgokkal mint , hogy egyvégbe igyál, bulizz. :D  és ez nem rossz dolog mert nálam is kialakult ez így szép lassan , persze mindent mértékkel mint amit meséltem Székely mit csinál az már túlzás. :D Ebből következik az, hogy te is MSN fán vagy mint én ebből meg az következik , hogy mind a ketten ráérünk eme komunikáció fajtára és biztos ez is benne van abban, hogy a mai napig beszélünk. :D Ööö ööö van 1 féle humorérzéked is amit bírok és az se változott mostanáig az elejétől kezdve. :D Meg a zenék iránti fanatikus "vonzalom" (xD) vagy, hogy mondjam. :D Még ha nem is teljesen ugyan azt szeretjük. :D Aztán nem tudom már annyira megszoktam a jelenléted msnen, hogy ha nem vagy fenn több ideig simán szembe tünő és agyalgatok vajon miért nincs fenn? xD Továbbá vannak a nőkkel kapcsolatos dolgok ebben mondjuk azt, hogy szinte "szerelmi tanácsadó" szerepbe tetszelegsz ha épp rászorulok, hasznát aminek eredménye is lett kézzel fogható talán nem nagyon volt még. :O DE ez se baj ! :D Még lelehet bontani a filmekről való eszme cserei részt, azokba is nagyjából passzol az ízlésünk. Összegezve hmm jó humorú, néha magának való, tájékozott, nyitott, zene buzi, kémkedős, személyiségnek mondanálak!:D S remélem majdan mostanság majd személyesen is ilyen jól kijövünk majd. ;D Húú ez elég nyálas lett, nem melegedtem be mielött még félreérted!:DD

                                                        G. Levente (Kúrós Jack)

Na tehát akkor, külső szemmel nem egy best friend-nek tűnsz, de mikor váltottunk egy-két szót rájöttem hogy te nem is olyan srác vagy.. inteligens, tudsz beszélni, érvelni amik remek tulajdonnságok mert kevesen tudnak ésszerűen beszélni és gondolkodni. szoval ezt kedvelem benned, ezek mellett olyan humorod van mint senki másnak :Dki csinálna troll face-t az igazgatóból, igaz nem mindenkinek tetszhet az efajta humor, de kinek mi.. nekem igen :)

Olyan vagy szerintem aki nem verne át egy barátot családtagot vagy akárkit
megbízható vagy .. az én meglátásom szerint

 

                                                                    P.Vivienn - Nancy Botwin


Hát őszintén én hatalmas formának tartalak kurvajókat fakadunk főleg a helyin amikor vagy 4 kört mentünk jóllene majd mégegyszer egy olyat.

                                                                                                       M. Zsolt

Szóval röviden: Régen, mikor megismertelek, mindig mikor találkoztunk részeg voltál, és rongáltál. Vagy a hévmegállóban törtél össze valamit, vagy útközben, vagy a barbárok tanyáján alkottál. De party arc voltál szerintem. Aztán egy ideig eltüntél, mostanában nem nagyon látlak, csak néha, szerintem megváltoztál, bár ugyanolyan metálarc vagy mint eddig! Láncok összevissza lógnak a gatyádon, egy külön egyéniség vagy! De tisztellek! :)

                                                                                      G. Anita


No szóval. Kezdjük talán a megismerkedésnél. A Nocturnal Fest-en ismertem meg Lex komát. A kezdeti, biztos „kemény metalos fenegyerek” kép alakult ki róla a fejemben először, ami később azért megtört, lévén Lex zenei ízlése és tárháza sokkalta szerteágazóbb egy sima metalos arcénál. A másik dolog, amire hamar fény derült, az a humor iránti fogékonysága. Magam, aki a beszólásairól ismert, afféle fanyar humorú ember, kinek a vicceit sokan nem értik, de Ő ebben is kivétel azt mondhatom. Msnen igaz nem sokat beszéltem vele, ám facebook-on szoktam figyelni aktivitását. Mit is mondhatnék? Sok hozzászólása van a dolgokhoz, és a viccelődéseken kívül azért értelmet is lehet látni a sorai között. Már aki képes a sorok között olvasni persze. Hihetetlen módon tud kommentálni, és „közvetíteni” filmeket, sorozatokat. Legutóbbi „alkotása” a Gyűrűk Urához köthető. Szellemes figura, és én úgy látom, hogy igazi nevettető még akkor is, amikor talán még észre sem vesszük: nem egészen jó a kedve, problémák, gondok gyötrik. Jómagam nem tartom az elme és viselkedés nemes nagy doktorának. De tévedni, és így meglepődni elég ritkán szoktam. Egy biztos: nem egy unalmas figura, aki csak úgy hülyéskedik, és előbb-utóbb kifogy az ötletekből. Lévén sok témában otthon van, még politizálni is lehetne vele akár ( igaz, én nem szoktam, így erről nem tudok írni), de zenei világunkról is el tudnánk vele beszélni. Végül pedig térjünk át az öltözködésére és egyéb, külsős által talán észre sem vehető dologra. Legelső legyen tán a „Művésznév”. Lex Icon. Talán túlzó lehet, ha valaki egy Ikon-ként tekint magára… Itt szerintem erről szó sincs. A sok harcos és trú, meg a jóég tudja mik után, igazi új színfolt, és mindamellett egyedi is. Öltözködés: Első és eddigi egyetlen élő találkozásunkkor (ami azért legalább olyan mély nyomot hagyott benne is mint bennem) ha jól emlékszek „sima metalos” öltözékben volt. Facebook oldalán azonban a képeken elegáns, öltönyös, inges, nyakkendős képei is vannak.(hogy a Manson-os profilképről ne is szóljak semmit, ami polgárpukkasztónak hathat talán azért, mert az is) Ez alighanem nemesi származásra utalhat, vagy inkább arra, hogy egy úriember lenne? Ki tudja, talán kicsi mindkettőből. Társaságok: Az előbb említett kemény metalos mag mellett megtalálhatóak a goth-dark stílus képviselői is. Általában a metalosok (szerény észrevétel, szóval lehet tévedek) nem igazán szoktak a másik stílus képviselőivel barátkozni, pláne a zenéket is hallgatni. Hívhatná akár bárki is pózernek emiatt (ami manapság hát… Divatos dolog), ám ez szerintem kissé helytelen és elhamarkodott tény lenne. Nagyjából ennyi lenne most, pár hónapos tevékenység elemzésének gyümölcse.

                                                                                     Jarl Sigvald, alias Undead 

Nos. Egyszeri találkozás alapján nem szívesen ítélek meg embereket, főleg, ha csak pár mondatot tudtunk beszélni... Mondjuk jó izgalmas talin futottunk össze, de nem igazán tudlak hova tenni. Olyan hűvösséget éreztem felőled, lehet, hogy csak az én irányomba, vagy alapjáraton ilyen a természeted, ezt nem tudhatom. Jobb híján próbálok egy képet kialakítani a fészbúkon látottak alapján. Mert akármennyire is személytelen a honlap, egy minimális mértékben lerí az ember személyisége arról, hogy miket néz a neten, mi érdekli és mit akar megosztani másokkal.
Elég sok kérdőjel van bennem, mivel ez a közvélemény-kutatás nem minden tömegembernek jutott volna eszébe, szokatlan ilyen nyíltan elkezdeni, félve a "kicsit se exhibicionista" megnyilvánulásoktól Nekem legalábbis ez volt az első gondolatom.
Aztán gondolkoztam rajta, mert miért ne, ez is része az életemben, úgyis imádok emberek értékeiről beszélgetni, elemezni őket
Most jöhetnék azzal, hogy ne érdekeljen, mit gondolnak rólad mások. Nem mondom. Az önámítás lenne. Még a legnihilistább élőlényt is érdekli mások véleménye, ez természetes.
Összefoglalva az eddigi morzsányi benyomás számomra nagyon szimpatikus, kellenek a világnak ilyen színes mazsolák, akik megédesítik az élet paradicsomlevesét DD ha van, várom további kérdését, a helyesírási hibákért szíves elnézésért kérem Uram

                                                                                                                                                                                                  F. Eszter

Szia!

Úgy gondolom, hogy nem ismerlek téged úgy igazán mert sosem voltunk barátok de véleményem azért van rólad..
Szimpatikusnak tartalak mert sosem voltál velem meg egyáltalán senkivel sem aki nem érdemelte meg szemét vagy bunkó. Szerintem intelligens is vagy ami a legtöbb korunkbeli sőt úgy egyáltalán a legtöbb emberről nem mondható el. Te nem csak úgy vagy a világban hanem érdekel is téged PL. ha megnézel egy filmet nem csak úgy megnézed hanem elis gondolkozol rajta gondolom én ezt az alapján amiket írogatsz ki facebookra. Humorérzéked is van amit tapasztaltam is elég sokat általánossuliban. Filozófikus vagy (ezt a a facebookon olvasottak alapján gondolom mivel beszélni nem nagyon szoktunk).. A zenei ízlésed meg a filmek amiket szeretsz azok is jók szerintem.

                                                                             P. Vivien

Szia Norbi!:)
Öszintén szólva annyira nem ismerlek,hogy "pontos" képet tudjak rólad alkotni,de azért megpróbálkozom vele.
Nem ismerlek régóta,nem beszélünk valami sokat,de amennyire "ismerlek" rosszat nem nagyon tudnék mondani.Ha összefutunk mindig kedves vagy és közvetlen.
Sajnálom,hogy nem tudtam segíteni,de sajnos nem ismerlek annyira,hogy ennél többet tudjak írni.
                                                                                                                           D. Daniella

Utobbi idöben valamennyire megváltoztál, leginkább külsőleg. gondolok itt arra hogy például egyre kirívóbb meg élénkebb ruhákban mászkálsz meg a szokatlan szinü kontaktlencsék xD. ami a viselkedésedet és stilusodat illeti szerintem ugyanaz vagy mint amikor megismertelek golyatáborban :D persze mind változunk vmennyire az idővel. azon kevés emberek közé tartozol akik szerintem valamilyen szinten tisztán (tisztábban) látják a világot és a mai helyzetet.

                                                                         Sz. András

El lehet veled hülyülni meg beszélgetni komolyan is viszont ugynéztem hogy teis abba a hibába estél amibe én régbeszéltünk és nemtudom mennyit változtál azóta de mintha naiv lennél teis.

                                                                            K. Dávid

Noshát...szerintem te egy összezavarodott ember vagy és mint sokan mások, pl én is, nem érted ezt a kicseszett világot, és próbálod megtalálni a helyed és amíg ezt teszed, addig humorral pótolod ezt és egyébként nagyon bírom a humorod, és régen is bírtam és emlékszem mikor órán mindig magadba röhögtél és ezen még mostanában is sokat röhögök, mikor a régi osztályra gondolok:Dés szerintem te szarsz a viklágra, de közben mégsem és most így ennyi jutott eszembe és ezt is kicsit ittasan írtam:DD
                                                                                           G. Eszter

 Szia!
Majd átrakod wordbe, ha úgy kell.
Szerintem egy kedves srác vagy, aki arra vágyik, hogy szeressék, megértsék és elfogadják. Valószínűleg tíz év múlva mosolyogva fogsz visszagondolni a szemes-vámpíros időszakra. Azt gondolom, hogy még te is keresed, ki és milyen is vagy valójában. Szeretnéd, ha figyelnének rád, de közben azért mégis elbújsz egy álarc mögé. Ciki, ha azt mondom, hogy érzékenynek is tartalak? Megértőnek és fogékonynak mások problémáira.
Ezek a benyomásaim angoltanárodként. :)

                                                                       K. Krisztina

A véleményem Rólad.. hát személy szerint csipázlak egy egyéniségnek tartalak! bírom h sokat lehet veled hülyülni, imádom mikor lila a fejed a röhögéstőől..:D:D politikai nézeteiddel is egyetértek részben.. egy a tré h ritkán találkozunk......:S szerintem mikor odakerültél te voltál az egyetlen spanom szinte, és mai napig spannak tartalak.
                                                                                                    H. Andris

 

Mit gondolok rólad? Hm... Normál esetben nem mondom el másoknak a véleményemet emberekről.

Elemzés szempontjából: Tipikus RÁK. Amit megis beszéltünk egy párszor. Sokat ad a múltra, abból épít várat. Nem feltétlen barátkozó típus, csak azzal beszél, akit ő érdemesnek talál arra. De akit megszeretett azt nehezen engedi el, és próbálja a legjobbakat kihozni az adott helyzetből. Alapszinten zárkózott, visszahúzódó, főleg új környezetben.

Érzékeny:Könnyen meglehet bántani, még ha azt nem is mutatod ki, azt bizony neked rosszul esik, és nem is felejted el. Megjegyzed hogy legközelebb máshogy alkalmazkodj AZ illetőhöz. Olyan dolgokon is tudsz idegeskedni ami még megsem történt illetve nemis fog.

Hogy én mit szeretek bennek?
Nehéz elmondani. Nem akarok (és nem is tudnék) ilyen ömlengős buzis szöveget írni.
Gyakorlatilag 1. korunktól kezdve együtt nőttünk fel. Én úgy bírlak ahogy vagy.
Öntörvényű, makacs: Ami egyáltalán nem NEGATÍVUM! Mert ezek AZ emberek a legerősöbbek, kitartóbbak. És ha hibáznak, akkor azt a saját bőrükön érzik, és a jövőben próbálják elkerülni AZ ilyen eseményeket.
Megbízható:Erről nincs mit mondanom. Nem sok emberben bízok meg. Családomon kívül talán 3-4 emberben. Ezt a címet te is kiérdemelted tőlem:)
Múlktor említetted, hogy nemromlott meg a kapcsolat köztünk.
Ez azért van mert sokban hasonlítunk. Nem kezdeném el sorolni, te is bizonyosan észrevettél közös tulajdonságokat.
A másik ok pedig, hogy ugy állunk egymáshoz, hogy NE basszuk át egymást, meg ha van valami affér, akkor azt megtudjuk beszélni értelmesen mint 2 Filozófus:D
A harmadik, hogy ballagás óta annyira sűrűn nemtalálkozunk huzamosabb ideig, mint anno. Ezt próbáljuk pótolni AZ esti kiruccanásokkal, megbeszélve AZ élet dolgait.

Ennyire tellett a megírásra. Ha valami még érdekel, akkor majd írsz:)

U.I.: A Word-ös történet kimaradt a képből:)
Ha találsz helyesírási hibákat, akkor jusson eszedbe énis egy ember vagyok:D

                                                                                      Dr. Piris Poros


Tehát a feladatom szerint írnom kell egy rövidke leírást rólad, hogy milyennek látlak én. Nos elsősorban, amit szerintem mindenki meg fog említeni, hogy hülye vagy.:) Persze jó értelemben. Vannak olyan vicceid, amiket csak azok érthetnek, akik mindennapi kapcsolatban vannak veled.(Volt szerencsém tapasztani 8 éven keresztül) Szóval, ha értik a poénjaidat, akkor garantált veled a nevetés.:D De tudsz komoly is lenni.(arra a printscreenes facebookos üzire gondolok) Külön jó pontnak számít, hogy te is éjjeli bagoly vagy.:D Ezek persze mind régi dolgok, mert az utóbbi időben, nem beszéltünk túl sokat. De szerintem a külsődön kívül másban, nem sokat változhattál.:) Na ennyi lenne az én elemzésem. Egy kicsit rövid, de csak ennyi jutott most eszembe.
                                                                                             
                                                                                                 L. Jennyfer

 Laci,Bruxi véleménye, hogy megbízható és hát hogy mondjam nem az hogy vicces vagy jó humorérzéke hanem inkább nagyon nagyon beteg, de persze pozitív értelemben. Gondolom külső dolgok nem számítanak, de a ruházkodási stílus az fless. De nagyon beteg viccei vannak! Meg tetszenek a megnyilvánulásai. ELMEBETEG. Mindenek előtt AUDÉÉÉ

Bocsi, hogy csak most :)
Bruxi: Imádlak bátyó <3

                                                                                    N. László & F. Edina (Bruxi)

Na szóval kedves Icon fiam.
Igaz, hogy szilveszter napján ösmertelek meg és csak az az egy alkalom adódott megismerésed lehetőseggére, de azt a tapasztalatot megosztom veled, hogy az erő is veled legyen.
Te egy kultúrált megfontolt személy vagy, értelmesen el lehet veled beszélgetni, ízlésesen öltözködsz, és nem vagy egy őrült. Viselkedésed kulturális, eszed van és használod is ha szükség úgy adja, de van benned bolondság is. Tudsz komoly lenni és komolytalan is.
                                                                                                   S. Dániel - Fritz Úr!

Hm... Kb 2-3 éve ismerem,vagy kevesebb vagy több... Amióta ismerem Lex-et mindent elhülyéskedett.
A poén kb a mindene,szerintem a hétköznapokat ezzel éli túl... De ha rossz ekdvem volt akkor mindig
feltudott vidítani és szerintem ez becsülendő. Ha van olyan csaj aki megfogja azt rohadtul tudja szeret-
ni,hűséges,segítőkész és ami a legfontosabb hogy őszinte és semmit nem erőltet.A dolgokat általában
frankón megmondja,nem hárít,nem ferdít bele a képedbe- vagy msnen. PERVERZ! :D De annak ellenére
hogy mindent elhülyül lehet vele komolyan beszélgetni. Meghallgat és ha tud akkor segít is.. :)
Szélesek a határai,de vannak,ahogy olyan dolgok is amiket tiszteletbe tart és nem csinál belőle poént!
És.. szerintem megbízható... :)

                                                                        Kyra

Lex története Menmi tollából.

Hát hol is kezdjem. Legelőször néhány évvel ezelőtt egy bakancsos találkozón láttam, ahol az extrém stílusjegyeivel erősítette a csapat szellemét. Akkori jó szokásomhoz hűen még találkozó előtt valamikor egy bakancsos gruppen-bezsélgetésből vettem fel de nem bántam meg. Tulajdonképpen azt mondhatnám hogy Lex egy olyan ember, aki kimondja ha valami nem tetszik neki, de mégis tud poéngyáros lenni. :D
Dolgok amiket pozitívan látok benne: Sok okos dolgot tudtam meg tőle, amik hiányoznának a tudásomból ha nem lennének ott. Nem rossz értelemben de tud rengeteg összeesküvés-elméletet, amik ugye köztudottak hogy nem feltétlen igazak, de elegek ahoz hogy felnyissák 1-2 ember szemét hogy őkis alkossanak ilyen elméleteket és több ilyen már többet tud. A legelső okosság amit megtudtam tőle még anno, hogy az emberek sokszor keverik össze a skizofréniát a disszociatív személyiségzavarral.. holott ég és föld különbség van közte, valamint jó emberismerő és értelmes ember. Vannak jó gondolatai a társadalommal kapcsolatban és jó kritikákat mond.
Dolgok amiket negatívan látok benne most nemtudok említeni, de nem azt jelenti hogy nincs ;P
Szóval összességben jó embernek látom őt, annyi problémával, hogy kicsit szűkszavű :D

 

                                                                 H. Márk - Menmi

Elnézést, az elmaradásért, felgyűltek a melók meg a lustaság...
Nah szóval, hogy milyen is vagy igazán?
Ezt ennyi ismeretség után nehéz felmérni, de erre kértél, úgyhogy megkapod
:D
Ami nekem lejött a beszélgetésekből és a talik alkalmával, nem sok, de
több mint semmi. Mindenről van egy határozott véleményed,
főleg ha politikáról van szó, de hál istennek meg van benned az a képesség
is, hogy meghallgatod a másik véleményét, és ha olyan, elfogadod ill.
igazat is adsz neki. Ez becsülendő, mert sokan, bár mondják, hogy
ilyenek... az ellenkezőjét teszik. (:
Baromkodni is jól lehet Veled. Elnézést, de a gyengeségeidet illetve
azokat a dolgokat, amikért harapsz még nincs tudomásom, úgyhogy negatív
véleménnyel nem tudok szolgálni :D

 

                                                                           B. Laura

Nem ismerlek túl régóta....de nagyon értelmes embernek ismertelek meg, mondhatni rendkívüli szókinccsel.
Persze attól függ, hogy mihez hasonlítva...
Nem olyan pörgősnek, nem olyan hülyén jóarcnak...hanem értelmesen jó arcnak mondhatlak...
Nagyon jó humorérzékkel rendelkezel, és nem túlzottan sok amit adsz magadból, pont jó.
Én nem tudok semmilyen negatív véleménnyel lenni rólad....
Szerethető ember vagy sok-sok érzelemmel, amit nem félsz kimutatni.
És tudod, hogy mikor hogyan kell viselkedni, érett vagy de hát már nem is vagy gyerek :DDD
Ez nagyon értékelendő tulajdonságod...hogy tudsz viselkedni. És nem égetsz le senkit a megnyilvánulásaiddal, mert mindig tudod, hogy mit hogyan reagálj le és Segítő kész vagy mindenben
                                                                                                     F. Yúlia

Mikor megpillantottalak a napközis csoportban kisgyermekként, már láttam ,hogy lesz egy két ügyünk.
Együtt átvészeltük a kiskor minden poklát és boldogságát, igazából nekem a napköziből a kis csillagmanócskák maradtak meg, amiket Ildi néni osztogatott örömmel. Talán még az is hogy sokat bandáztunk akkor . Aztán jött a felső és mindenki megkomolyodott (én is és jelenleg is én vagyok a világ legkomolyabb embere) , kapcsolatunk ekkor is tartott , bár nem voltunk osztálytársak. Elérkezett a hidegháború, a szakítás, hidegzuhany, ugyanis eltűntél az életemből, létezésedről csak az internet segítségével ,az ún. Facebook közösségi oldal révén nyertem értékes információkat.
Intelligens, jófej embernek tartalak, aki nem fél kimondani, amit belül érez. Egy igazi Hippi!
Legutóbbi közös élményünk egy forró estére tehető, ahol is összegyült a három testőr, Dartagan stb. Szóval összegyültünk hárman, csak úgy lazában (rím) és belevetettük magunkat az izgalmasnak koránt sem nevezhető éjszakába. A hihetetlen kisugárzásunknak köszönhetően pompás estét varázsoltunk, ahol a vandalizmust sem ítéltük el, rongáltunk! Emlékszem miközben a fészbukon lógtam ájfonóm jóvoltából, te mosógép szerelésre adtad be a derekad és jómunkás ember módjára neki láttál a gyönyörű gép megismerésében, Láttam arcodon az élvezetet , amit a centrifuga mozgatása okozott, szívemet melegség töltötte el -- Jé ez tetszik neki! :D
ez lettem volna Én találd ki ki. :D
szoszitesó                                                                   P. Zsolt 

 Csáó !
Sajnos még annyira nem ismerlek és nem volt sok élményünk együtt , de megpróbálok valamit össze hozzni :D
huh hol is kezdjem. Mivel egy osztályba járunk hadd kezdjem a sulis történetekkel:
emlékszem a suliban amikor el kezdted kiparódizálni a tanárokat , ahogyan a népet nevetetted.... :D
a filmek úgyszint paródizálása itt a facén.
Az én véleményem szerint simán el mehetnél komikusnak, mert a humoroddal bárkit megnevetsz, a történeteiddel .
Szerintem norbi te nagyon érett gondolkodású vagy , nagyon poénos , egy pozitív ember .

                                                                      T. Krisztián

                                                                 
Update!
Először is mi csak interneten tartjuk a kapcsolatot, mivel nagyon messze lakunk egymástól. Egyszer volt szerencsénk találkozni is, ahol volt alkalmam élőben is tapasztalni, ha csak egy kicsit is, hogy milyen is ez az emberke :) Internetes, és személyes tapasztalataim alapján a következőre jutottam: szeret a középpontban lenni, (jó értelemben) szórakoztatja a körülötte levőket, oldott légkört teremt. Ezért is lenne jó neki ha ezzel foglalkozna a jövőben ugyanis van érzéke hozzá, pl.: dumaszínház ilyesmi amit már tervez is :):) Ragaszkodó, ha valaki ismeri a magánéletét erre könnyen rájöhet.. Barátnőjét soha meg nem csalná el nem hagyná, ha valakit szeret akkor azt nagyon. Viszont egy dolog amin változtatnia kellett , hogy ha van barátnő barátokat nem hanyagoljuk el, mert akkor egyedül maradunk ha nincs barátnő:) Jókat lehet vele beszélgetni :) (msn- tapasztalat) igen hosszasan és tartalmasan és nem felszínesen. Gondolkodó, agyalós típus, türelmes :):) És úgy érzem mindent leírtam ami hirtelen eszembe jutott :) ja és majd nem kihagytam, a fogalmazás módot, szóhasználatot, igencsak emelkedett és nem tizenévesre vall, hanem inkább egy félévszázaddal rendelkező szakállasódó bölcs emberre :) Fejben nem olyan idős mint korilag, sokkalta érettebb :) Azt hiszem, ez a pár sor jelenti nálam azt, hogy LEXI :):)

                                                                                                                             by:Nóri

Elég régóta ismerlek. Hajlamos voltál az önös érdekeidet a közösség érdeke elé helyezni( Ez régebben volt, egy jó pár éve nem tapasztaltam ilyet). Segítőkész vagy, lehet rád számítani. Vicces vagy. Hibátlanul utánozol mindenkit :D ! Érdekes személyiségnek gondollak! Az öltözködésed nem mindennapi, de illik hozzád. Máshogy el sem tudnálak képzelni. Különös a mi viszonyunk. Régen több időt együtt tudtunk tölteni, mára sajnos kevesebbet, de amikor találkozunk, nem érzem, hogy több hónap eltelt az utolsó találkozásunk óta. Néha azt érzem rajtad, hogy nem igazán találod a helyed. Ezt úgy értem mintha keresnéd a családi szeretetet, kapsz is, de nem úgy ahogy elvárnád(Ez lehet, hogy hülyeség, de néha komolyan ezt érzem) Én mindig is nagyon bírtalak. Szerintem jó lelkű vagy. Ebből szűrtem le ahogy az állatokkal is bánsz, szereted őket.

       
                                                                                        K. Csaba

Naszóval. Nagyon kedvesnek látlak segítőkésznek és megbízhatónak.Bár az összesküvés elméleteid néha viccesek sokszor viszont igazség is van benne. Átsegítetted a nyáriszünetemet tavaly és nagyon jó vagy barátnak. Nagyon humorosnak tartalak alkohol fogyasztás után néha ijesztőnek. A fene se tudja mért. Most nagyjából ennyi amit kértél és sajnálom hogy csak most írom később mint ígértem csak volt egy kisebb szakítás békülés.

                                                                           Ny. Szabina


 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény népszava !közlemény!

Önismeret - Túlbuzgó Mizantrópia

2011.05.17. 20:20 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!


Ez lenne a plakátom , ha azzal kéne kampányolnom ,hogy mennyire az emberek ellen vagyok. Mostanában egyre többször érzem azt, hogy az emberek undort váltanak ki belőlem. Egyre többször haragszom rájuk. Hogy mit követettek el? Semmit! De tényleg. Itt csak egyszerűen arról van, szó hogy próbálok mindenkit egyenrangú ként kezelni, Próbálok mindenkit , nem lenézni, mert nyitott vagyok új dolgokra. Lehet ez naivan hangzik, de csak optimistán állok a dolgokhoz. A baj talán ott kezdődik, hogy próbálok mindenkit szenté avatni, esetleg úgy hozzá állni mindenkihez, hogy mindenkiben megbújik egy egyéniség, illetve kellemes társaságra lelek. Nos én ezt a mércét állítom fel. Ehhez képest viszont sajnos csalódnom kell...

És ez a sok csalódás szüleménye az , amiért úgy érzem elfordulok tőletek. Tőletek kik embernek nevezik magukat. Én még hiszek a mesékben, és a mikulásban is , lehet ez a baj. De főképp a reményben. Ilyenkor az jut eszembe, hogy veletek van a baj, és nem velem. ^^ Ez nem önsajnáltatás. Szó nincs erről. Csak néha haragszom az emberekre. De mostanában egyre többször. Túl sok a csalódás. Az általam kialakított képbe sajnos sok ember kiesik. Nem vagyok én gonosz, nem ártok én a légynek sem. Az emberekbe azt nevelik, hogy az élet szép oldalát próbáljuk látni, mégis én azt veszem észre, hogy leginkább az ellenkezőjét érik el vele.
Nálam itt kezdődik a Mizantrópia. Embergyűlölet. Hogyan élem én ezt meg? Legszivesebben életeket oltanék ki, mert azzal talán hátha csökkenne az a létszám akiket kritérium alá eresztenék, és a csalódás is kevesebb lenne. Nem kell ezen meg ijedni, ez minden emberben ott lehet hogy szeretnénk néha kitörni, lázadni, és valóban kiüvölteni magunkból, hogy igenis szeretném megkínozni azokat, akik bántanak…

De e fent említett lehetőség közül persze egyiket sem teszem. Mert szeretem a jogaimat, a szabadságom, és élvezem őket. Pár hülye miatt , meg nem fogom ezt elveszíteni. Sosem voltam egy erőszakos agresszív ember , sőt (!). Külsőm ellenére én is egy érzelmekkel teli lény vagyok. Bár az utálat egyaránt érzelmeken alapul. Kérdés melyik érzelmi ág tesz többségre szert. Akik ismernek lehet pont azoknak, idegen ez az írás, mert egy alapjába véve kedves természetű tiniről van szó (Azaz rólam). De néha nekem is betelik az a bizonyos pohár. Nem kell ezen megijedni, az agresszió a részünk valamilyen formában, a kérdés csak az, hogyan kezeljük ezt az érzést, ez tesz minden embert különbözővé. Vannak olyan emberek akik sportot űznek abból, hogy megszabaduljanak ezektől a negatív érzésektől, agressziótól. Én a zene által szabadulok meg ezektől a negatív érzésektől. Palástolja az érzéseimet az emberekkel szemben. Ezért van az, hogy napi 24 órában 16-ot zenehallgatással töltöm el.

Mostanában egyre többet olvasok gyilkosokról , annak fejében, hogy megtudjam valyon őket, mivezette el arra az útra amire ráléptek? Részemről sajnálatos, és szomorúnak érzem a brutális dolgokat amiket elkövetett. Ugyanakkor nagyon lenyűgözőnek talátam az utat, és az indokokat, amik ide vezették…

Minden ember tudja hogyan viselkedjen, és képes ezeket a negatív érzéseket kontroll alatt tartani. A dolog akkor válik veszélyessé, mikor kicsúszik ez az irányításunk alól, amikor elveszítjük ezt az emberi tudatosságunkat.  Ez a képesség különböztet meg minket a gyilkosoktól, akik valami miatt elveszítették az irányítást  a viselkedésük felett, és nem tudatosul bennük, hogy valami rosszat cselekednek. De ez bármelyikünkel előfordulhat.....még velem is.

Szólj hozzá!

Címkék: jog gyilkosság ember anti gyilkos gyűlölet human mizantrópia !eszmefuttatás!

Csőlátás a zenében - Avagy "te mit hallgatsz?"

2011.05.13. 18:12 :: Lexicon

  !Eszmefuttatás!

E cikk megírását az inspirálta , miszerint mi magyarok szeretjük valamiféle ellenőrzési ponton átfuttatni a másikat. Legyen az , hogy öltözködik, milyen zenét hallgat, mi a kedvenc focicsapata, de főképp netán, hogy kikkel barátkozik az illető. Az ilyet úgy nevezik\nevezem, hogy csőlátás. Ami egy nagyon degenerált szokás hazánkban illetve megint csak az intolerancia számlájára írható ez a tendencia. Ha nem vagyok valakivel egy és ugyanaz, már nem is akarunk hallani róla....nem is akarjuk megismerni. Mert könnyebb a másikat kitaszítani ,mint befogadni. 

Előfordul , hogy elég egy apró eltérés az, ami ma már ellenszenvet válhat ki a másikból. No de, akkor a címre hívatkozva: Te mit hallgatsz? 

Vajon kinél hol dől el és miért, hogy milyen zenei irányzat szerelmese lesz? Mindenek előtt én magam független vagyok minden stílustól, mindent meghallgatok ami jó. Két zene van számomra: Ami tetszik és ami nem. :) A legjellemzőbb, de szerintem legostobább dolog azzal kezdeni miszerint, ahogy öltözködik valaki annak a zenének híve. Ez 90%-ban igaz, de én abba a 10%-ba tartozom aki eltérően öltözködik a kedvelt zenétől. Miért? Mert egyediségnek nevezem magam, vagy mert csak így esik jól. Mert nyitott vagyok bármire, és képes vagyok befogadni azt. Mert fejest merek ugrani az ismeretlenbe ,legyen az bármi. Nem 'oly nehéz ez ugye? 

Azt hallgatod, amit tetszik. De miért pont azt? És most gondolatban elérkeztem a cikk szívéhez, mert ezt a kérdést sokaknak szívesen feltenném. Mások által lépett arra a zenei útra amit szeret, vagy csak kommersz módon sodródott az árral, aztán egyfajta megfelelési kényszerből van ott ahol jelenleg áldogál. Nem akarok senkire se mutogatni, csak hiszem, hogy sokak lenyelik azt a szart is , amit a TV-ben látnak illetve beérik azzal amit hallanak, közben lemaradnak több száz ezer olyan bandáról, amiről még álmok legbelső bugyraiban sem halottak. 

Tényleg ennyivel be érnék az emberek? Oly' sok ungerground zene van ma már különböző stílusokon belül, amiket ha meghallgatna egy olyan emberrel , aki nem vevő az olyanra szinte, biztos lenne olyan ami tetszene neki. Annyi jó zene van amiről az embereknek foggalmuk sincs. Inkább úsznak az árral és éljen az MTV meg a VIVA. Sok embernek elég az amit az orrá alá dörgölnek , még ha az egy büzlő szar. Olyan nevetséges embereket karol fel a média és teszi őket "Sztárrá", hogy az egyszerűen az igazi Underground szinthez képest elbujhatnak. Mert nem mind egy, hogy a cselekedeteid alapján leszek valaki, vagy egyszerűen olyannak mutat be a világ. Mellesleg megjegyzem, Magyarországon ilyen nincs. Nincs sztár, csak ismertebb ember. Sok ember lusta arra, hogy szinesítse a zenei ízlés világát, vagy kutatni egy két jó banda után.  A 21. században ma már annyi zenei ágazat van, hogy én nem hiszem, hogy mamár be érné az ember az egyszerű pop zenével. 

És visszatérve a cikk elejére, mikor azt írtam, hogy ez alapján ítélkezünk. Csak mert pl: mást hallgatok mint ő? Hiszem, azt, hogy ha sikerülne valakivel megszerettetni egy másik zenei ágot, vagy stílust akkor biza' sok embert meglehetne változtatni, ha megfelelő útra tereljük. FÉLRE ÉRTÉS NE ESSÉK! NINCS BAJOM AZZAL HA VALAKI HIP HOP-ot hallgat , vagy esetleg nem olyan zenét amit én nem komázok csak feltételezem, hogy azért rock zenébe csak felszínesen kóstolt bele ....pedig a mélyben vannak az igazi ELIT bandák. És ez Vica Versa! El kell ismerni. Minden stílusban megvan az a project aki valaki tetszését elnyeri. Persze aztán sokak befolyasá alá kerülünk , azt hallgatjuk amit a barátunk is. Na nekem ebből lett elegem. Én kiszáltam ebből a tömegből és saját utakat jártam. Így mamár elmondhatom hogy a Industrial Metaltól kezdve a Dark Electron át végig az Aggrotech\EBM vonalon ugorva át a Synthpop-ig mindent meghallgatok. Magyarul az Egész "Industrial" műfajt szeretem ami a következőet foglalja magába:

Industrial


Aztán szeretem még mai napig persze a Black Metalt ami zeneileg mintha ütné egymást, de szerintem megfér a polcon egy Infernal War és egy Amduscia lemez. Ellentétek vonzák egymást. Lehet itt pózerezni mindezek után, de kérdem én ami jó , attól miért fosszuk meg magunkat? 

Ezzel az írással nem buzdítani akarok, csak egy kicsit elgondolkodtatni az embereket. Biztosan estünk már valamennyien abba a két féle csapdába miszerint:

1, Olyan zenét halottunk amitől gyökeret vert a lábunk, viszont az előadóról még sohasem halottunk
2, Olyan zenét halottunk ami eltér a jól megszokott ízléstől, viszont mégis elismerjük a kurázsit benne, és kivételesen mégis megtetszik az ellenkező műfajú zene.

Ebből ki indulva mondom, hogy nem csak az tetszene meg....hanem még jó pár száz, banda ;). Mert sose tudhatod milyen zenéről maradsz le.

2 komment

Címkék: zene underground mainstream !eszmefutattás!

(NS) Black Metalról pár szót.

2011.03.17. 20:52 :: Lexicon

 !Eszmefuttatás!

 (NS) Black Metal

A Black Metal elhelyezkedése...

 A black metal, (mint az az extrém zenék terén valamelyest tájékozottak számára köztudott tény,) a heavy metal műfaj legszélsőségesebb irányzata.  Központi eleme a sátánizmus megjelenése, ami a brit Venom több mint 25 évvel ezelőtti születése óta kísért a műfaj körül.

 

A ’80-as években az említett Venommal megszületett a black metal, mely  stílus igazából a ’90-es években bekövetkezett reneszánsza idején  mutatta meg, milyen meglepetéseket tartogat a gyanútlan világ számára.

 Miért pont Norvégia black metal atyja?...

 Az igazán termékeny talajt Skandinávia hideg régióiban találta meg a  fekete műfaj, különösen Norvégia jeleskedett a sötét ideológiával  rendelkező zenekarok felmutatásában. A black metal észak földjén  végbement felfutásának első éveiben, majd a csúcspontján zeneileg is  értékes és figyelemreméltó művek jelentek meg, és az erőszakos  cselekmények (templomgyújtogatások, gyilkosságok) is ehhez az időszakhoz  kapcsolódtak.

 A Black Metal Alapjai

 Az ebben a mozgalomban résztvevő zenészek jelentős része sátánistának  vallotta magát – érdemes megjegyezni, hogy csak jelentős része, tehát  nem mindegyikük – azonban a sátánizmus egy a korábbiaktól eltérő, akár  egyfajta hibridnek is tekinthető verziója jelent meg. A törvényszerűen  jellemző keresztényellenesség a hideg észak iránti odaadással,  természetjárással, a zord elemek tiszteletével, a dicső régmúlt idők  néhol romantikus színezetű felidézésével, a viking örökség ápolásával és  – természetesen – nagy adag mizantrópiával párosult.

 Nem minden jó ami gonosz....

 Az északiak radikálisan elutasították a Romániából elszármazott egykori  cirkuszidomár, Anton Szandor LaVey Sátáni Egyházának nézeteit, azok  élvhajhászó, hedonista jellege, a „Tedd amit akarsz, és ez legyen az  egyetlen törvény” Aleister Crowley-féle értékrendje miatt.

Gondolkodásmód...

 A különböző sátánista szervezetek, csoportok általában hasonlítanak egymásra a  téren, hogy a szerintük az embert korlátozó Istennel szembeni gyűlöletük  kergeti őket a Sátán szolgálatába, aki aztán minden földi jóval ellátja  majd hűséges követőit. Ezek az egyszerű lelkek persze nem sejtik, hogy  nagy árat kell ezért fizetni. Semmi sincs ingyen, a gonoszság fejedelme  azonban minden egyéb fizetségnél többet követel „jótéteményeiért”, ha majd eljön az idő. A sátánizmusnak ezt a típusát félresöpörvén a  norvégok – élükön Euronymous-szal, a Mayhem egykori gitárosával – a  maga, mondhatni vegytiszta valójában hirdették a sátánizmust, azaz: „Az  Isten jó, a Sátán gonosz”. Ez éppen az ellenkezője annak, amit LaVey és  társai vallottak az embertől minden jót megtagadó gonosz Istenről, és az  ezzel szemben megengedő, „kegyes” és „jóindulatú” Sátánról.

 Mindenhonnan csak a sátán folyik a BM-ből!

 E könyörtelenül következetes koncepciót magukévá téve, a norvég black  metalosok tevékenységét hamuvá égett templomok és vérbe fagyott  holttestek szegélyezték. A ’90-es évek vége felé, a vihar elültével a  zenére kezdett terelődni a hangsúly, a Sátán pedig innentől kezdve a  lemezborítókra és a dalszövegekre korlátozta jelenlétét.

 Divatkörben terjed a Black Metal!

 Ahogy a műfajok ciklikus egymást követése során lenni szokott, a muzikális muníció  kezdett kimerülni a black metal lőszerraktárából, a zenekarok száma  ellenben nemhogy csökkent volna, sokkal inkább rohamos szaporodásnak  indult. A színvonal viszont – egy újabb törvényszerűségnek  engedelmeskedve – ugyanekkora mértékben hanyatlott. Egyre inkább olyan  együttesek alakultak, amelyek – ellentétben a ’90-es években felbukkant  norvég és kisebb részben svéd zenekarokkal, akiket a pusztításvágy mellett a zenélés is motivált – már megelégedtek egy mások által kitalált ideológia külsőségeinek lekopírozásával. Vég nélkül lehetne említeni a mai napig tömegesen születő, zeneileg tökéletesen igénytelen, legjobb esetben is csupán stílusgyakorlatoknak nevezhető black metal bandákat, melyek iránt az őket ajnározó, hasonló igényekkel és szellemi kapacitással rendelkező fanzine-szerkesztőn és néhány tucatnyi olvasón kívül senki sem mutat érdeklődést.

 Különleges black metal...

 A black metal rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amivel más zenei irányzatok nem. Ez az egyetlen stílus a világon – a punk talán még megemlíthető –, ahol a zenélni nem tudásból, a zenei dilettantizmusból erényt lehet kovácsolni. Más műfajokban is előfordulnak kezdetleges próbálkozások, csapnivaló zenészek, de egyedül a black metalban szokás a nem-tudást pozitívumként felmutatni, és azt zavaros ideológiai pótlékokkal alulról megtámasztani.

 ...vagy mégseM?

 A műfaj komolyan vételét sokszor ezeka bandák teszik lehetetlenné. A sátánizmus ezeknél a fércalakulatoknál még a korábbiaknál is gyatrább formában ölt testet, elég beleolvasni egyik-másik black metal újság bárgyú, primitív interjújába vagy a dalszövegekbe.

 Fiataloké a Black Metal!

 Mint az bizonyára nem meglepő, a black metal zenészek életkora, de különösen a hallgatóságé egészen fiatal. Ebben a korban az ember különösen fogékony az extrémitásokra, amiket korunk nem mér szűkmarkúan az érdeklődők számára. A tinédzseréveiket taposó fiatalok lételeme a lázadás, egy ösztönös – tudatosnak semmi esetre sem nevezhető – oppozíció felvétele mindennel szemben, ami a fennálló renddel áll összefüggésben. Az ifjú titán előírásokkal, regulákkal találja magát szemben az élet minden területén, így szinte természetes, hogy a benne munkáló erők kitörési útvonalakat keresnek. Hamar rálel a hosszas keresést ma már nem igénylő extrémitásokra, legyen az akár a sátánizmus.

Rátalálva ezekre az agresszív zenékre, azok obskúrus szimbolikája hatást gyakorol rá, mindez pedig egyesülve a forrongó hormonokkal és a világ iránti utálattal, robbanóelegyet képez. Megfelelő esetben ez kimerül a zenekaralapításban, de számos példáját láttuk annak (Norvégián kívül is), hogy labilis alkatú egyének esetében más kiutat is vághat magának ez a több forrásból táplálkozó ideológiai főzet. A sátánizmus jelképeinek viselése afféle pubertáskori jelenség, tudás, tisztánlátás nyilvánvalóan nem kíséri, így az puszta polgárpukkasztásnál, a képmutató társadalommal való szembenállásnál többre nem alkalmas.

 Apropó...Tudod mi az a Sátánizmus? Mer én nem!

 A sátánizmus lényegével annak állítólagos vagy tényleges követői közül úgyszólván senki sincs tisztában, és ez kortól független. A Sátán a leglojálisabb hívét is gyűlöli. A sátánizmus útja, bármilyen formában, akár egy tévesen értelmezett szabadság, akár egy hibás énkép alakjában jelentkezzék is, a pusztulásba, a teljes megsemmisülésbe vezet, ily módon, a sátánista önmaga legnagyobb ellensége. Ezeknek az eltévelyedett lényeknek legtöbbször saját ostobaságuk a legnagyobb szerencséjük, ugyanis a legtöbben az idő előrehaladtával levetik ezt az eszmerendszert, mint egy kinőtt pulóvert, vagy szimplán „kényelmetlenné” válik a megunt „értékrend”. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy nem mindig a szellemi érés áll a hátrahagyott sátánizmus hátterében.

 Hitler gonoszabb volt a sátánnál? (NS Black Metal Születése 1)

 A ’90-es évek norvég black metal botránya, a zenekarok napi sajtóban történő megjelenése, és magának a műfajnak a zsigeri keresztényellenessége annyit citálta a Sátán nevét, hogy a pokol ura már egyre kevésbé volt képes riogatni a gyorsfogyasztásra kódolt modern embert. Ezért a szóban forgó szubkulturális mozgalomnak új mumus után kellett néznie. Ezt pedig mi másban találhatta volna meg, mint az 1945 utáni világ elsőszámú vörös posztójában, a nácizmusban, valamint Adolf Hitler személyében.

 Az NS Black Metal Gyökerei (NS Black Metal Születése 2)

 Kívülálló szemében furcsának tűnhet a szélsőjobboldal felbukkanása ezen a területen – tény, hogy vitán felül visszás jelenséggel állunk szemben. A nemzetiszocialista ideológia black metalon belüli felbukkanása a műfaj egyik tartópillérét jelentő keresztényellenességgel magyarázható. A kereszténység zsidó eredetére, mint judeo-kereszténységre rámutatva, szinte „adta magát” a kapcsolat a nácizmus antiszemita attitűdjével. Ezzel párhuzamosan a black metal zenekarok többsége büszkeséggel tekint a szülőföldjére, származására, elődei (pogány) ethoszára. Mivel a náci Németországban is kulcsszerepe volt a germán ősi eredet, kultúra tiszteletének, a kereszténység előtti múlt feltárásának, mi több, felélesztésének, innen már csak egy lépést kellett megtenni, hogy a ma zenekarai integrálják ezt a szellemiséget a maguk idea-rendjébe. A gondok ott kezdődnek, hogy sok formáció a Sátánt is megtartotta a nácizmus mellé, amit egy sajátosan feje tetejére állított logika szerint tartottak lehetségesnek.

 (Sátán? Kereszténység? Egyre megy...vkinek nem az a lényeg!

  Vannak következetesebbek, akik a kereszténységet, zsidó eredetű vallás lévén, Sátánostul a sutba hajították, mivel nem egyeztethető össze az árja Európa eszméjével. Ide tartozik az egész black metal robbanás talán legismertebb alakja, ikonja, Varg Vikernes, a Burzum mögött álló figura. Vikernes egyébként már „pályája” elején szakított a Sátánnal, és munkásságával ezután már csak az északi mítoszokat ápolta.)

  Sátán és Hitler a keresztény ellenségei (NS Black Metal Születése 3)

 Ezzel szemben jócskán találunk olyan zenekarokat, amelyek a Sátán erejét is fel kívánják használni a kereszténység elleni harcban. Amikor olyanokat olvasunk, mint: „a Sátán páncélos haderejével fogjuk elsöpörni a kereszténységet”, nehéz eldönteni, hogy sírjunk-e vagy nevessünk. A helyzetet látva talán több okunk van az előbbire. A fentebb említett fordított logikának köszönhetően pedig a következőként fest a sátánista/náci bandák torz koncepciója: mivel a Sátánt, mint hőst, azaz a Gonoszt továbbra is dicshimnuszokkal övezik a feketébe öltözött fiatalok, ugyanez a tisztelet jár ki Hitlernek is, akit szintén az Univerzális Gonosz megtestesítőjeként láttat a világ. A Sátán a jó, mivelhogy ami gonosz, az lesz a jó, így a szintén gonosz Hitlert is, mint héroszt kell a keblünkre ölelnünk. Ezzel meg is valósul a logikai „bukfenc”, melynek magyarázata a tudatlanságban leledzik, mélyebb oka pedig a minőségek, a kvalitások összekeverése.

 Hitler gonosz mint az ördög , de

 Minden ellenkező híreszteléssel, és az ostoba könyvek tömegében megjelentekkel ellentétben Hitler nem volt sátánimádó, nem volt köze ezekhez a sötét szektákhoz, gyülevész csoportosulásokhoz, ellenkezőleg: a Harmadik Birodalomban betiltottak minden efféle mozgolódást. Persze Hitler ettől még orientálódhatott volna ebbe az irányba, azonban ilyesmi nem történt. Ami a Führer kereszténységhez való hozzáállását illeti, nem volt keresztényellenes, a vallások kérdését a háború befejezése után kívánta rendezni. Érdemes megjegyezni, hogy Hitlert nem különösebben érdekelték az ősi germán mítoszok és istenek, ez Heinrich Himmler reszortja volt, a keresztényellenesség, valamint a germán pogányság pedig egyedül az SS-t jellemezte hivatalos szinten. A sátánizmussal a nácizmus ugyanúgy nem fér össze, mint ahogy a mitikus, tradicionális alakok, hősök, istenek megjelenése, tisztelete sem. A pogány mítoszok és a nemzetiszocialista – bár ez a kifejezés cseppet sem szerencsés – ideák „összeházasítása” már lényegesen kevesebb ellentmondást hordoz, de – bár ez csak naiv kívánalom – inkább az árja eredet és szellemiség hangsúlyozására kellene törekedni, ami természetesen – sokak tévedése ez – nem egyenlő a germánsággal. A Harmadik Birodalom és a Sátán együttes piedesztálra emelésével tulajdonképpen két ellentétes erő, amelyek céljai homlokegyenest eltérőek voltak, erőszakos összemosására tesznek elvetélt kísérletet ezek az ifjúi hévtől mozgatott zenészek.

 Az NS és a Black Metal megfér egymás mellet? Meghát!

 Az úgynevezett NS black metal bandák lemezborítóin a fentiekből következően valóságos szimbólum-torlódást figyelhetünk meg. A pentagramok, fordított keresztek, 666-osok mellett jól megférnek a nap-szimbólumok, kelta keresztek, szvasztikák, vaskeresztek - ez az ideológiai katyvasz szemlátomást nem tűnik fel az „alkotóknak”. Annyi bizonyos, hogy erre nem a lemezek hallgatói fogják figyelmeztetni a zenészeket. Olyan zenekar is akad (Absurd), amely logójában fordított kereszttel, pentagrammal indított, majd az előbbiből Thor-kalapács, utóbbiból szvasztika lett. Érdekes módon black metal oldalról is vannak ellenzői az NS jelenségnek. Ők azt mondják, a black metal és a nácizmus azért nem fér össze, mert a black metal „spirituális” dolog, a nácizmus pedig politikai jelenség, ez utóbbi pedig nem egyeztethető össze a (black) metallal. Túl azon, hogy ez az „összeférhetetlenség” marginális dolog – a metal eredendően valóban nem politikai műfaj, de politikai szövegű együttesek mindig is léteztek, és furcsa módon mindig a jobboldali orientációjú zenekarokat kifogásolták –, a spiritualitás kérdésére ki kell térni.

 Manapság, az involúciós folyamat részeként, lényegében mindenre rá lehet fogni, hogy „spirituális” vagy „ezoterikus”, az ezerszámra tenyésző kártékony, romboló szekták jelenléte – Magyarországon is különösen visszataszító képviselőik vannak – mindenki számára világossá kell, hogy tegye mindezt. Ezért fordulhat elő, hogy a sátánizmus lefelé vezető útjait is a „spirituális” jelzővel szokás illetni. A modern kor nemhogy nem kedvez a szellemi törekvőknek, de minden erejével ezek ellenében dolgozik. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: black metal ns !eszmefuttatás!

H1N1 - Kerülendő a Védőoltása!

2009.09.09. 00:01 :: Lexicon

!Eszmefuttatás!

Mi is a sertésinfluenza? Egy éves szezonális influenza tüneteit mutató betegség? 
Tulajdonképpen az is. Az egyik különlegessége, hogy a génállománya három területről 
tartalmaz genetikai kódot, ezek Észak-Amerika, Európa és Ázsia. Ha már csak ezt kicsit 
átgondolja egy laikus, a betegséggel kapcsolatban könnyen juthat ugyanarra a 
következtetésre, mint egy szakértő: ezt a vírust emberkéz alkotta, géntechnológiával állították elő. Alapos kutatómunka után tett feljelentést az idei év első felében egy  osztrák oknyomozó riporternő, Jane Burgermeister a WHO (World Health Organization), az  ENSZ, és még jó néhány kormány szintű szerv ellen, melyben a vád bioterrorizmus és  szándékos népirtási kísérlet. Az ügy fő érintettjei között vannak a Baxter és az Avir  Green Hills nevű biotechnológiai üzemek is. Jane bizonyítékokkal tudja igazolni, hogy több  szálon összefonódva különféle kormányszervezetekkel, pénzintézetekkel és  gyógyszergyárakkal együttműködve, laboratóriumban állították elő már a madár, és a mostani  sertésinfluenzát is. Az FBI már megkezdte a nyomozást, az eredményekről egyelőre , ahogy  valószínűleg majd később sem , nem hallani. A Baxtert már korábban is eljárás alá vonták mert kiderült, hogy szándékosan élő vírussal fertőzött madárinfluenza vakcinát küldött Lengyelországba, mégsem került kizárás alá a mostani sertésinfluenza elleni vakcinát fejlesztő vállalatok közül. 

Az ügy másik érdekessége a vakcina: az igazi veszélyt nem is a betegség, hanem maga az  oltás hordozza. Yeni Gregorio Davila, az egyik legnagyobb mexikói kórház rezidens orvosa  adott interjút még a járvány kitörésekor a BBC-nek. Ebben fejtette ki, hogy a média nem  közli az igazságot, eredménytelenül osztottak szét vakcinát az ottani teljes orvosi  személyzetnek, közvetlen beoltott kollegái közül pedig ketten meg is haltak kevesebb, mint  hat nap alatt, miközben mindketten megkapták az oltást. Az igazolt halálesetek száma 200  volt, a médiában pedig hivatalosan 20-ról tudósítottak. Több orvosszakértő is egyetért  abban, hogy a jelenlegi ?védőoltás? nem védelmet nyújt, hanem célzottan csökkenti az  emberi immunrendszer védekezőképességét, és növeli a későbbi fertőzés esélyét, valamint a  halálos megbetegedését is. Jane a dokumentumai alapján egyenesen azt állítja, hogy már a vakcinát is célzottan az immunrendszer gyengítésére fejlesztették ki, viszont mindentől  függetlenül elég egyértelmű, hogy egy világméretűvé felfújt járvány óriási hasznot jelent 
a gyógyszergyáraknak, és a különféle kormányszerveknek egyaránt. Magyarország itt kerül a képbe, 6 milliárd forint értékben rendeltek az ország vezetői 
vakcinát, miközben akkor a klinikai tesztek el sem kezdődtek még, ez 6 millió adag 
?oltóanyagot? jelent. ?Négymillió vakcinát a legveszélyeztetettebb rétegek kapnak - a hat  hónap és három év közötti gyermekek, a kismamák, a 65 éven felüliek, illetve a 60 év 
aluliak, akik egyéb a H1N1 fertőzést elősegítő betegségben szenvednek.?


Az egyik érdekessége ennek az idézetnek, hogy nincsen festőzést elősegítő betegség. Egy legyengült szervezet sokkal fogékonyabb az újabb betegségekre, ugyanakkor egy beteg  vagy  egészséges - ember beoltása még tovább növeli ilyen esetben a fertőzés amúgy is nagyobb  esélyét, valamint a szövődmények miatti halálos kimenetelt. Viszonyításképp a mostani  járványnál 94.512 megbetegedést regisztráltak, amiből a halálozások száma 429 volt. Ez  csupán 0,5%-os halálozási arány, viszonyításképp az egyszerű tüdőgyulladásé 7 és 42%  között mozog, maláriában pedig minden egyes nap 3.000 ember hal meg. Sertésinfluenzában az  eddigi egyetlen Magyar halálos áldozat is több betegség szövődményében halt meg, ahogy  világszerte szinte kivétel nélkül mindegyik halálozás több együttes betegség  szövődményeinek számlájára írható. Ez a járvány egészségügyi szakértők szerint még az éves  influenza veszélyességét sem közelíti meg, viszont a vakcina beadásával célzottan az  emberi immunrendszer gyengül, aminek természetes feladata lenne a betegségek leküzdése,  emellett súlyos mellékhatásai is lehetnek. Ami a járványt igazán félelmetessé teszi, az  egyedül a média. Ez a betegség 1976-ban is megjelent már, akkor közvetlenül a védőoltás 25  ember halálát okozta, de többeket az idegrendszeri bénulást okozó mellékhatásai tettek 
rokkantá. 


Összegezve a fentebb leírtakat, saját magunk és gyermekeink egészsége érdekében a legelső  dolog amit jelen esetben tehetünk, hogy tartózkodunk az oltástól, amit a tervek szerint  Szeptemberben kezdenek országosan terjeszteni. Helyette segítsük az immunrendszerünk a  betegségek legyőzésében, hiszen azért van. Minden orvos megmondja, hogy semmi sem biztosít  nagyobb védettséget, mint a D-vitamin, ami immunerősítő. Egyszerűen csak használjuk ki a  természet adta lehetőségeket, mert mindent megad amit a mesterséges szerek, és  mellékhatások nélkül. D vitamin forrás a tojás és a halmáj-olajok, a máj és a tej is. A fokhagyma is hatékony mind a vírusok, mind a baktériumok ellen, e mellett nem válnak a  kórokozók vele szemben rezisztenssé. Sétáljunk minden nap egy órát a friss levegőn a  napon, a testmozgás is immunerősítő, ahogy a bőr alatt is termelődik D vitamin napfény  hatására. Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, sok betegségtől megóvhatjuk magunkat. Neveljük már kiskoruktól kezdve gyermekeinket is természetes megoldásokra az egészségben  is, mert egyrészt a természetes megoldások jó része már most is ingyen áll  rendelkezésünkre, másrészt harmóniában élni a természettel amitől sajnos nagyon  elszakadtunk már önmagában is egészséges dolog. 

Szólj hozzá!

Címkék: média kamu vírus fertőzés járvány spanyolnátha sertésinfluenza h1n1 !eszmefuttatás!

LEXICON.BLOG.HU

2009.06.12. 17:45 :: Lexicon

!Közlemény!

Na végre ezis letudva! Blog kilőve! Elméletileg ez a második blogom! Az elsőre már a készítésénél ráuntam mert tul sokat macerálltam vele és amennyit belefekettem , annak valahogy a fele se akart megtérülni. Aztán a napokban felmertül bennem az 5let megint , majd egy éjszaka alatt összedobtam. Remélem nem fogom hanyagolni. Még most az elején nagy a lelkesedés meg minden de félek hogy erre is ráunok mint az előbbire! De remélem nem így történik. 

Írásaimat különböző témákra osztom;

!Blog!

Egy napom, érdekes pontja\vagy ha vmi történt velem\vagy ha láttam valami\vagy ha valami mesélni való akad, semmi extra igazábol
.


!Eszmefuttatás!

Egy bizonyos dolog, boncolgatása\értelmezése.

!Vélemény\Kritika!

Saját szemszögemből való. vélemény nyílvánítás akármiről.

!Élménybeszámoló!

Ha netán, akad egy jobb\tartalmasabb napom amit nem szeretnék elfeledni, azt bővebben kifejtem, egy beszámoló formájában.


!Közlemény!

Egy dolog kiemelése és szembesítése.

Szólj hozzá!

Címkék: start lex !közlemény!